Koningsspelen in Doelum voor groepen 5 t/m 8 van de basisscholen

Foto: Sport en Beweegteam

De Koningsspelen staan weer voor de deur en dit jaar pakt het Sport en Beweegteam van de gemeente Renkum nog grootser uit dan voorgaande jaren.

Morgen, 12 april 2019 zijn de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit de Gemeente Renkum welkom in Doelum, die hun accommodatie deze dag belangeloos ter beschikking stelt.

Stormbaan

Na de positieve reacties van vorig jaar hebben ze dit jaar weer gekozen voor een grote stormbaan. Dit jaar beschikken ze over een extra stormbaan, maar dan in het zwembad!

Het totaalprogramma duurt ongeveer 2 uur per school. Na een warming-up, die wordt verzorgd door Dynamo Jeugdwerk, staat er buiten een grote stormbaan klaar. Verschillende bedrijven (waaronder Parenco en Hooijer) sponsoren deze stormbanen. Optisport levert deze dag ook een grote bijdrage.

Zij stellen het zwembad en mensen beschikbaar, zodat de kinderen zich kunnen uitleven in het zwembad. Aan de kinderen zonder diploma is ook gedacht. Die kunnen zich (onder begeleiding) vermaken in het ondiepe bad. Niet alle scholen hebben gekozen voor het totaalprogramma waardoor de activiteiten per school kunnen verschillen.

Negen scholen uit de gemeente hebben zich aangemeld waardoor ongeveer 650 kinderen over de stormbaan gaan. Dit alles wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de projectgroep met ondersteuning van het Sport- en Beweegteam. Samen willen zij de kinderen een leuke, sportieve en onvergetelijke Koningsdag bezorgen.

Kom gerust de kinderen aanmoedigen!

Projectteam Koningsspelen

Patricia van Drempt, Danielle van Bentem, Oswald Velthuizen en Yvette Zuidwijk

Bel voor meer informatie met Tim van Guilik op (06) 51 95 14 85 of stuur een mail naar [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden