Eerste wedstrijd voetbaltoernooi ‘ZIN IN’ Wolfheze was een groot succes

Voetbaltoernooi bij Pro Persona
Voetbaltoernooi bij Pro Persona
Foto: Uniek Sporten

Wolfheze – Vrijdag, 8 oktober, vond dan eindelijk de eerste wedstrijddag plaats van het ‘Zin In’ zaalvoetbaltoernooi. Door de coronaperiode is de start een aantal keren opgeschoven maar deze zonnige vrijdag mochten de voetballers dan eindelijk aan de slag!

voetbaltoernooiOm 13:00 werd het voetbaltoernooi geopend door de verschillende betrokken partijen. Zo was initiatiefnemer Pro Persona aanwezig, Sport,- en Beweegteam Renkum, Uniek Sporten en werd door het Renkums Sportakkoord een cheque overhandigd.

De aftrap werd gedaan door directeur van Pro Persona, Frank Hengeveld, daarna konden de eerste twee teams aan de wedstrijd beginnen.

Glimlachende gezichten op het veld en in het publiek

In deze eerste wedstrijd mochten de voetballers van Pro Persona en Woonzorgnet tegen elkaar strijden. Het werd uiteindelijk een intensieve en uitdagende wedstrijd voor beide partijen. Maar ook het plezier en enthousiasme van zowel voetballers als publiek was merkbaar. Het was mooi om te zien dat niet alleen de spelers naar deze wedstrijddag uitkeken, maar ook andere cliënten van Pro Persona waren naar de gymzaal gekomen om te kijken naar de wedstrijd. Een aantal spelers hadden zelfs het thuisfront uitgenodigd om hen aan te moedigen. Hieruit blijkt maar weer hoeveel een wedstrijd kan betekenen. Een uur later eindigde de partij met een eindstand van 18-14 in het voordeel van Pro Persona.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen Pluryn en AZC Wageningen in actie. Ook hier werd het een spannende wedstrijd. Waren de jongeren van Pluryn de eerste minuten nog wat onder de indruk van de tegenstander, even later wisten zij met goed teamwork zich prima staande te houden. En ook tijdens deze wedstrijd zag je veel schouderklopjes, een duim omhoog naar elkaar en vele glimlachende gezichten. Het resulteerde in een 19-11 eindstand met winst voor het AZC.

Deelnemers met psychische problemen en gedragsmatige problematieken

Alle deelnemende organisaties bieden hulp aan jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme. Door dit voetbaltoernooi hebben de deelnemers weer wat om voor te trainen en om naar uit te kijken. Zoals één van de begeleiders ook aangaf “even weer een momentje van het complex af”.

Kortom, deze eerste wedstrijddag was een succes. Op naar de tweede wedstrijddag op vrijdag 22 oktober!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen