Fietsersbond zoekt oudere fietsers om Doortraproute te testen

Foto: Lenus van der Broek

Renkum – De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute in de gemeente Renkum te testen. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten.

Om te checken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren, vraagt de Fietsersbond oudere fietsers om de route te fietsen en er hun mening over te geven.

Testdagen

Van 8 t/m 10 november kun je de route fietsen. Ze nodigen je uit om met familie, vrienden of bijvoorbeeld de fietsclub te fietsen. Dat is niet alleen gezelliger maar hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de routes straks zijn!

Meld je aan als testfietser en maak kans op een cadeaubon!

Wil je een route uitproberen? Meld je dan aan bij de Fietsersbond, via fietsersbond.nl/testfietsen. Je ontvangt dan informatie over de testdagen, een beschrijving van de route die je wilt testen en een link naar een vragenlijst waarop je, je mening over de route kunt geven.

Onder de testfietsers wordt per route een cadeaubon van 20 euro verloot.

Doortrappen

De Doortraproutes worden gemaakt door de Fietsersbond in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Dit jaar worden 9 Doortraproutes ontwikkeld, in de gemeenten Apeldoorn, Lochem, Oldenzaal, Raalte, Renkum, Rheden, Rijssen-Holten, Voorst en Zevenaar.

De routes zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren, maar natuurlijk kan iedereen ze fietsen!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen