Renkum thuishaven voor Kameroen tijdens WK volleybal

Foto: Gemeente Renkum

In 2022 vindt het WK volleybal voor vrouwen plaats in Gelderland. Ook Renkum heeft een aandeel in alles wat er rondom het WK plaatsvindt: het team van Kameroen logeert tijdens het WK in de gemeente.

In aanloop naar het WK organiseren de gemeente Renkum en diverse (sport)partners allerlei activiteiten die van dit unieke en grote evenement een mooi feest maken.

Maatschappelijke kansen

Wethouder Marinka Mulder (Sport) is trots dat de gemeente Renkum deel uitmaakt van dit evenement. “Dit is een prachtig evenement voor onze gemeente, het biedt ons volop kansen. Met allerlei activiteiten zorgen we voor ontmoeting in de buurt. Natuurlijk is er veel aandacht voor volleybal, maar het gaat ook breder over een gezonde levensstijl. Dat raakt iedereen!”

Elke deelnemende gemeente – dus ook Renkum – organiseert met hulp van de Gelderse Sportfederatie activiteiten voor de logerende teams en inwoners. Een lokale werkgroep zal deze activiteiten organiseren, en daarin samenwerken met scholen, verenigingen, en het gastland. In de werkgroep zitten volleybalvereniging NUOVO, MFC Doelum, Renkum voor Elkaar, het Sport- en Beweegteam en de gemeente Renkum zelf.

Zes nieuwe sportvelden met een net

Om volleybal – en beweging – onder de aandacht te brengen, krijgt elk van de zes dorpen in de gemeente nog vóór de zomer een nieuw sportveldje: een netsportcourt. Op dat veld van 5 bij 12 meter staat een in hoogte verstelbaar net. Zo kunnen inwoners van alle leeftijden daar hun favoriete sport beoefenen: volleybal natuurlijk, maar ook tennis, badminton, voetvolley en nog veel meer. Later volgt meer informatie over de locatie van die veldjes.

De nieuwe veldjes zijn mogelijk dankzij subsidie van de provincie Gelderland en de fondsenwerving via NUOVO van de Stichting A.C. van Deventer, postcodeloterij buurtfondsen het Lokaal Sportakkoord.

Zie ook: Nuovo krijgt 5000 euro van het Postcode Loterij Buurtfonds

Initiatieven welkom!

Inwoners die zelf een idee of initiatief hebben rond het WK volleybal, kunnen contact opnemen met buurtsportcoach Tanja Dijkstra van het Sport- en Beweegteam. Stuur een mail naar [email protected] of bel naar (06) 27 35 93 33.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen