Sport en ontspanning gaan samen in Doorwerth bij DUNO-Minigolf

Foto: MGV DUNO

Doorwerth – In de vakantietijd is voor velen een partijtje midgetgolfen geen ongebruikelijk uitje, maar voor een niet onaanzienlijk aantal mannen en vrouwen is minigolf ‘hun’ sport.

Zeker in Doorwerth waar op Sportpark de Waaijenberg een prachtige minigolfbaan te midden van de weelderige bossen ligt.

46 jaar

Hoewel de ontspanning er zeker is, is de ‘gezonde’ wedstrijdspanning ook wel degelijk aanwezig en schalt er wel eens een kreet van teleurstelling of blijdschap door de al snel weer heldere lucht. Maar gelukkig voert de blijdschap en de voldoening, na weer ‘een hole in one’ de boventoon. DUNO-secretaris/wedstrijdleider Wilbert van Helmond hoort en ziet het met genoegen aan. De vereniging bestaat inmiddels alweer 46 jaar. “Wij hebben in de loop der jaren, mede door de goede organisatie, maar misschien nog wel belangrijker, de kwaliteit van onze banen een mooie naam opgebouwd.”

Dat dat zo is bewijst het aantal deelnemers bij toernooien in Doorwerth, die veelal voor de officiële inschrijving al een mail naar van Helmond sturen om alvast aan te kondigen dat zij er zeker bij zullen zijn.

Internationaal

De thuisclub levert een niet onaanzienlijk aantal deelnemers, waarvan velen ook meedingen naar de diverse titels. “Ja, DUNO heeft diverse talentvolle spelers. Gelukkig dienen er zich nu ook jeugdige talenten aan. Maar ook bij de categorie van 18-45 jaar gaan er DUNO-spelers naar Internationale kampioenschappen. Dat zijn grote toernooien, waarbij de spelers veelal tien dagen van huis zijn. In de regel wordt er een dag of zeven op locatie getraind en duren de wedstrijden vaak drie dagen.”

Dat vereist nogal wat voorbereiding en training. Wat dat betreft staat DUNO ook internationaal zeker op de minigolfkaart. “We behoren inmiddels al vele jaren tot een van de grootste minigolfverenigingen van het land en beschikken bij Duno ook over een sterke damesgroep. Illustratief voor ‘de naam’ die DUNO in de loop der jaren heeft opgebouwd. Leden die regelmatig vanuit bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen, Wageningen, Ede en zelfs vanuit Leeuwarden naar Doorwerth afreizen. Om te kunnen spelen op een geweldige baan en zeker ook om te spelen met spelers van niveau.”

Bij de bestuursleden is dat al niet anders. “Onze voorzitter/technische zaken (Dick van den Brink) komt uit Arnhem, Rick Peeters onze penningmeester uit Nijmegen en Bertus Kwint uit Ede is verantwoordelijk voor het beheer van de kantine. Zelf heb ik, als secretaris, lang in Doorwerth gewoond. Maar door omstandigheden sinds kort in Arnhem woonachtig.”

Het merendeel van de leden komt echter wel uit deze regio.

Vrijwilligers

Maar van Helmond wil benadrukken dat het verenigingsbestuur weliswaar van belang is, maar de club vooral drijft op de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers. “Wij kunnen niet zonder en kunnen zeker nog extra ‘handjes’ gebruiken. Dat is bij elke vereniging natuurlijk zo. Maar wij bij DUNO hebben zeker niet te klagen. De vereniging bloeit en heeft kwaliteit. Maar ook de recreatieve speler of speelster bieden wij alle gelegenheid om te genieten van deze mooie sport en ontspanning. Ook dat is een categorie die geniet van deze omgeving, de baan en hun sociale contacten.”

De minigolfbaan en de daar zetelende vereniging MGV DUNO is vanaf woensdag 6 april voor iedereen geopend op: woensdag en zaterdag (13.30-17.00 uur) en zondag (11.00-17.00 uur).
Voor meer informatie over de vereniging: mgv-duno.nl. Of je stuurt een mailtje naar: [email protected] Telefonisch zijn w bereikbaar via de nummers: 026-3342188 of 06-54684306.

Zie ook: Minigolf in Doorwerth en een gesprek over de vereniging MGV Duno

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen