Kinderen kunnen spelend leren met nieuwe media Digiplay

Foto: bibliotheek Veluwezoom

In september start de Bibliotheek Veluwezoom in Renkum met een nieuwe reeks activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar: Digiplay.

Prikkelende middagen waarin kinderen verschillende nieuwe technieken kunnen ontdekken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan.

Maatschappij van de toekomst

Een spel ontwerpen met virtual reality, een drone of robot programmeren of een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

Met de activiteiten worden de kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze próduceren.

Mediacoaches

De middagen worden begeleid door mediacoaches van de Bibliotheek, die de nieuwe technieken ook laten zien op scholen. Maar omdat tijdens de medialessen op scholen niet álle kinderen de mogelijkheid hebben om zelf te ervaren hoe iets werkt, krijgen ze die gelegenheid nu wel met de Digiplay-activiteiten in de Bibliotheek.

De nieuwe activiteiten starten in september met het maken van een eigen virtual reality-spel. In november krijgen kinderen de mogelijkheid om te programmeren en in januari komen animatiefilmpjes aan bod. Deelnemen aan Digiplay kost € 2,50 per keer.

Kijk voor meer informatie, data en aanmelden op bibliotheekveluwezoom.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen