Sprookjesfestival Duizend en één nacht van 23 – 31 oktober

Foto: Sprookjesfestival

De sprookjes van Duizend en één nacht zijn het uitgangspunt van het Sprookjesfestival dat van 23 tot en met 31 oktober plaatsvindt in Arnhem, Nijmegen en omgeving. Er zijn sprookjes in de straten, theaters, winkels, bossen en parken.

In vele hoeken en gaten vind je sprookjes in allerlei gedaantes. Voor groot, maar vooral voor klein, is er heel veel te zien en te beleven.

Parken en kastelen

Negen dagen lang staan Arnhem, Nijmegen en omgeving in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is de omgeving de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.  De opening vindt zaterdag om 23 oktober om 13.00 uur plaats in Park Sonsbeek, met de grote wereldbolparade.

Kabouters, kikkers en lakeien

SprookjesfestivalSprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Circus, dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken.

Er zijn honderden activiteiten op circa veertig verschillende locaties. Het thema komt overal in terug. Soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd sprookjesachtig.

Ook een heus Sprookjescircus

De honderden activiteiten zijn te zien in, onder andere, het centrum van Arnhem, park Sonsbeek, de Kaboutertuin, Museum Bronbeek, Het Stadstheater, Rozet, de bibliotheek, het Posttheater, bij Introdans, de wijken, op de scholen, Rozet, Focus Filmtheater, de Historische Kelders, de Bibliotheek, de Molenplaats, het Watermuseum, Theater de Leeuw, Theater het Hof. Maar ook in Oosterbeek en Doorwerth is het sprookjesachtig.

Er is ook een heus Sprookjescircus in Park Sonsbeek. Met een heleboel kabouterhuisjes eromheen. In Nijmegen is in de Stadsschouwburg, De Lindenberg, Het Valkhof Museum en op nog veel meer plekken van alles te doen.

Meer informatie

Kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op sprookjesfestival.nl.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen