Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek in de Renkumse bibliotheken

Foto: Kinderboekenweek

Oosterbeek/Doorwerth/Renkum – Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen bij de Bibliotheek Veluwezoom ontdekken wat hun droomberoep is. De Bibliotheek organiseert deze week leuke activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Zo komen onder meer de brandweer en de dierenambulance vertellen over hun beroep, kun je leren boogschieten of schaken, een speurtocht doen en op de foto gaan met een green-screen, zodat je kunt zien hoe je eruit zou zien als astronaut, dokter, kok, of zanger, of als …?

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van beroepen, onder het motto Worden wat je wil. Kinderboeken zijn immers een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst.

Wat staat er op het programma?

  • kinderboekenweekwoensdag 13 okt. 15.00-17.00 uur de Bibliotheek Oosterbeek: feestelijke middag met activiteiten: hoe is het om te werken bij de dierenambulance of om verhalenverteller te zijn?
  • woensdag 13 okt. 15.00-17.00 uur jeugdBibliotheek Doorwerth: feestelijke middag met activiteiten: leer boogschieten als een Grijze Jager en ga mee op bezoek bij de brandweer!
  • vrijdag 15 okt. 15.00-17.00 uur de Bibliotheek Renkum: feestelijke middag met activiteiten: hoe is het om te werken bij de dierenambulance, leer schaken of ga op de foto met een green-screen!
  • en de hele week door in alle vestigingen: speel de 3 speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkelde games en doe mee aan een leuke boekenspeurtocht in de Bieb

Alle activiteiten zijn gratis, voor álle kinderen die mee willen doen. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op bibliotheekveluwezoom.nl/kinderboekenweek.

Meer in de bibliotheek

De Bibliotheek Veluwezoom biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen