Beekjesdag tijdens de IVN-Slootjesdagen bij Renkums Beekdal

Foto: penchr, pixabay

Renkum – Tijdens de IVN-slootjesdagen wordt in het Renkums Beekdal een Beekjesdag georganiseerd. Alleen op deze dag mogen ze met bezoekers bij de Halveradsbeek onderzoeken welke dieren en planten er in het water leven.

Ze organiseren deze dag samen met IVN Zuidwest Veluwezoom.

Waterdieren

Kinderen vangen de waterdieren onder leiding van een vrijwilliger. Op tafels bij het Mussennest kijken we hoe de dieren zich in het water voortbewegen en brengen ze met behulp van zoekkaarten op naam. Wat er dit jaar uit het water tevoorschijn komt? Ze verwachten in ieder geval kikkervisjes, ruggenzwemmers en kleine stekelbaarsjes. Maar misschien vangen jullie ook wel het insect van het jaar: de waterschorpioen.

We mogen in natuurgebied onderzoeken. Daarbij gelden een paar spelregels:

  • Een beperkt aantal kinderen mag tegelijk het beekdal in met een vrijwilliger.
  • We vangen alleen op de aangegeven plekken.
  • We gebruiken alleen schepnetjes van de Stichting Renkums Beekdal. Neem dus geen schepnetjes mee.
  • Natuurlijk kan wel iedereen de vangsten in de aquaria bekijken.

Zaterdag 11 juni 13.00-16.00 uur
Bezoekerscentrum Stichting Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 Renkum

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen