Concert ter nagedachtenis aan Jacques Brel

Foto: Michael Abspoel

Dinsdag 9 oktober is het veertig jaar geleden dat zanger Jacques Brel overleed en exact op die datum zal er in de Concertzaal Oosterbeek een herdenkingsconcert plaatsvinden met Michael Abspoel.

Michael Abspoel, bekend als dé stem van het televisieprogramma ‘Man bijt hond’, brengt een originele hommage aan de grote Belgische chansonnier Jacques Brel.

Invloed

Televisie-en theatermaker Michael Abspoel ontwikkelde al jong een grote passie voor Jacques Brel. Hij realiseerde zich later dat Brel eigenlijk nooit weg was geweest uit z’n leven en een belangrijke rol is blijven spelen. In de goede en minder goede periodes bleek dat Brel altijd weer op zijn pad kwam.

Steeds waren er momenten dat zijn muziek hem weer inspireerde, troostte of hielp om te blijven geloven in zichzelf.

Met het muziektheaterprogramma Leven met Brel brengt hij een ode aan zijn held. Niet zoals zo vaak met een programma over Brel, maar juist over de invloed van Brel op zijn leven.

Emotionele lading

Daarbij de vraag stellend: wat heeft Brel met ons gedaan? De nummers van Brel krijgen door het vertellen van persoonlijke anekdotes en levenservaringen een extra emotionele lading.

Hij wordt daarbij begeleid door de bekende Jazz en World Music-pianist Marc Bischoff. Samen geven ze een geheel eigen interpretatie van de muziek van Brel.

Entreekaarten/Tickets, zijn inclusief, welkomstdrankje, in de pauze koffie/thee (met chocolaatje)  en drankje tijdens naborrelen
aan de zaal € 28,50. Voorverkoop € 24,50 online via concertzaaloosterbeek.nl en bij Boekhandel Meijer & Siegers Oosterbeek

Meer over het concert, Leven met Brel door Michael Abspoel michaelabspoel.com/theater/

article
41815
Concert ter nagedachtenis aan Jacques Brel
Dinsdag 9 oktober is het veertig jaar geleden dat zanger Jacques Brel overleed en exact op
https://renkum.nieuws.nl/uit/41815/concert-nagedachtenis-aan-jacques-brel/
2018-10-04T23:00:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/10/04225757/Abspoel.jpeg
concertzaal Oosterbeek, Jacques Brel, Michael Abspoel, Renkum Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws, Uit