Lichtjes, lampjes, kerstsfeer en een sing-a-long in Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Als je van een kerstsfeer houdt, van twinkelende lichtjes en flakkerende kaarsjes, een leuke wandeling of een ritje met het kersttreintje langs de lichtjesroute, kerstmuziek, schaatsen en gezelligheid, is Renkum ‘the place to be’ vrijdag.

Het is al vroeg donker en om 17:00 branden alle lichtjes en kaarsjes van de Lichtjesroute naar de Lichtjesavond bij de Renkumse Molen.

Swingende robot

De molen geeft weer een prachtige lichtshow weg waarbij de molen als achtergrond dient voor de figuren en kleuren, op de maat van de muziek natuurlijk. Verder is er een ballonnenartiest, een treintje die stopt bij de molen en de lichtjesroute. De levensgrote, verlichte robot die er vorig jaar bij was, is er nu ook weer. Om 20:00 uur is het bij de molen afgelopen (tekst verder na video)

Winterfestijn

Maar in het Renkumse centrum gaan ze nog even door na de start om 17:00 uur. Stel je voor: een gezellig verlicht plein met een skidecor als achtergrond, kerstbomen rondom een gezellige schaatsbaan, lachende en spelende kinderen, pleziermakend op het Tiroler Berghut luchtkussen, ouders die genieten van warme chocomelk, gluhwein, koffie, thee, of een andere borrel. Biertafels en houten wijnvaten als statafels.

Vrolijke kerstmuziek speelt op de achtergrond. De innerlijke mens wordt verzorgd met oliebollen en curryworst. Na een aantal borrels wordt er een potje bierpulschuiven gedaan. Het hele Dorpsplein aangekleed met kerst- en skiaccessoires. Om 22:00 uur is het weer stil in het dorp.

#tijdvoorleuk Xmas-edition

Het is vrijdag ook weer tijd voor de maandelijkse #tijdvoorleuk, de Renkumse VrijMiBo. Helemaal in kerstsfeer deze keer maar hoe kan het ook ander als het halve dorp in winterse sferen is gehuld. Vanaf 19:00 kunnen de vele liefhebbers los op de Xmas Sing-a-Long om de sfeer nog meer te verhogen.

article
44004
Lichtjes, lampjes, kerstsfeer en een sing-a-long in Renkum
Als je van een kerstsfeer houdt, van twinkelende lichtjes en flakkerende kaarsjes, een leuke wandeling
https://renkum.nieuws.nl/uit/44004/lichtjes-lampjes-kerstsfeer-en-een-sing-a-long-in-renkum/
2018-12-12T22:00:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/12/12212014/Lichtjesshow-2017-5.jpg
#tijdvoorleuk, de Renkumse Molen, lichtjesavond, Renkum, Renkum Nieuws, Winterfestijn
Nieuws, Uit