Het duo Willie B. & The Blue Sparrow in Doelum Live

Foto: Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo’s die country-blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden

Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo’s die country-blues op een authentieke wijze brengen.

Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica treden zij in de voetsporen van grootheden zoals Sonny Terry en Brownie McGhee.

Willy B.

Sinds zijn eerste confrontatie met de blues heeft Willie B. zich ontwikkeld tot een bluesman in hart en nieren. Zijn zang is rauw en komt uit zijn ziel. Zijn gitaarspel vertoont duidelijke invloeden van Lightnin’ Hopkins, Big Bill Broonzy en Brownie McGhee. Zoals hij de slidegitaar ter hand neemt zijn echo’s van Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell en Muddy Waters hoorbaar.

The Blue Sparrow bespeelt sinds zijn jeugd de bluesmondharmonica in de stijl van Sonny Terry. Zijn melodieuze solo’s wisselt hij af met het authentieke bluesgeluid van vertrekkende stoomtreinen en voortdenderende wagons. Samen zijn zij graag geziene gasten op vele podia, variërend van bruine kroegen tot bluesfestivals, in binnen- en buitenland.

Willie B. & The Blue Sparrow speelt tijdens Doelum Live op zondag 27 januari van 16:00 tot 20:00 uur. Doelum, Hogekampseweg 45 in Renkum

article
44165
Het duo Willie B. & The Blue Sparrow in Doelum Live
Willie B. & The Blue Sparrow is een van de weinige akoestische duo’s die country-blues
https://renkum.nieuws.nl/uit/44165/het-duo-willie-b-the-blue-sparrow-in-doelum-live/
2019-01-03T23:33:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/12/19104228/KopievanWBsparrowBluesy.jpg
Doelum, Doelum Live, Renkum, Renkum Nieuws, Willie B. & The Blue Sparrow
Nieuws, Uit