De Dolle Instuivers: Da sind wir wieder!

Foto: DDI

Zaterdagavond 2 februari a.s. is het zover: Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers in Renkum zet met De Dolle Avond aan de Rijn de toon voor het snel naderende carnaval.

De Dolle Avond aan de Rijn wordt een spektakel met Duitse kwinkslag: Da sind wir wieder!

Lederhosen oder dirndl

Niet alleen de heren van de Senaat en Raad van Elf zullen gekleed gaan in lederhosen. Nee, ook vele bezoekers zullen hun lederhosen of dirndljurk tevoorschijn halen. Met de Schlagerbruder, Al mo we Krupe en het klapstuk Rote Rudi is de avond verzekerd van een schitterende muzikale line-up.

Maar het is niet alleen talent van buiten wat De Dolle Instuivers in petto hebben. Nee, op deze carnavalsavond mogen optredens van de Prinselijke – en van de Junioren Garde niet ontbreken. Nog geen twee weken geleden werden tijdens het dansgardefestival in Olst verschillende prijzen in de wacht gesleept.

Trainen beloond

De Junioren Garde zag de vele uren trainingsarbeid beloond met een eerste prijs voor hun showdans en een vierde prijs voor hun gardedans. Deze knappe prestatie werd wellicht overtroffen door de Prinselijke Garde: met een eerste prijs en wisselbeker voor de gardedans en een tweede prijs voor hun showdans onderstreepten deze dames dat gardedans topsport is.

De Dolle Instuivers zijn blij en trots dat zij deze gardes in haar midden heeft!

En mocht het programma in het Renkumse Doelum even stil vallen, dan is daar natuurlijk duo Lang en Breed. Zij zullen de stilte geen kans geven, zullen er voor zorgen dat Prins Helmut d’n Eerste en zijn Hofdame Niesje geen moment van rust krijgen. De beentjes gaan van de vloer, waarschijnlijk gaan we krupend naar huis!

Iedereen is welkom in Huize Redichem, oftewel Doelum aan de Hogenkampseweg 45 te Renkum. Toegang € 10,-. Mocht je het niet weten, laat je overtuigen dat carnaval boven de rivieren wel degelijk leeft!

sind

Dossier: Carnaval
'
article
45254
De Dolle Instuivers: Da sind wir wieder!
Zaterdagavond 2 februari a.s. is het zover: Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers in Renkum zet met
https://renkum.nieuws.nl/uit/45254/de-dolle-instuivers-da-sind-wir-wieder/
2019-01-31T23:53:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/31234920/DolleAvondaandeRijn_top.jpg
carnaval, Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, Doelum, Huize Redichem, Renkum, Renkum Nieuws
Kunst&Cultuur, Nieuws, Uit