Mooie Franse Montmartre markt op kasteel Doorwerth

Foto: Pierre en Gerdy

Op zondag 23 juni wordt er een bijzondere Montmartre markt georganiseerd bij Kasteel Doorwerth. De ligging en entourage van het kasteel zorgen voor de perfecte sfeer van een Montmartre markt.

Op deze markt leuke kramen met Frans gerelateerde producten maar ook antiek, veel brocante, kunst, curiosa en boeken.

Waan je in Frankrijk

montmartreDe Franse musette muziek ontbreekt niet. Waan je even in Frankrijk, slenter langs de tientallen kramen, en ga lekker op een sfeervol terras zitten en luister naar de live muziek van Pierre en Gerdy met heerlijke Franse Chansons et Musette…. oftewel JOIE DE VIVRE op Kasteel Doorwerth. De Montmarte markt wordt gehouden van 10.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis.

Natuurlijk is het 17-eeuwse kasteel deze dag ook geopend! Stap terug in de tijd bij kasteel Doorwerth.

Kasteelbewoner

Aan de voet van de Veluwse stuwwal torent het kasteel hoog uit boven de uiterwaarden van de Nederrijn.Het kasteel heeft een slotgracht en een ophaalbrug, een groot poortgebouw, een koetshuis en stallen. In het kasteel kun je genieten van historisch ingerichte vertrekken.

In de keuken, de kelders, de ridderzaal, bed- en eetkamer, torenkamer én herenkamer waan je je even als een kasteelbewoner. In de wapenkamer kan een maliënkolder gepast worden. In de zuidvleugel zijn expositiezalen die de geschiedenis van het kasteel, maar ook de geschiedenis van de bosbouw en de jacht in Nederland in beeld brengen.

Datum: zondag 23 juni 2019 van 11.00 – 17.00 uur, laatste toegang 16;00 uur

Kosten voor toegang kasteel: € 11,50 volwassenen, Kinderen 4- 18 jaar € 5,25 , donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart houders gratis op vertoon van hun pas

Kosten speurtochten(en): € 2,00 per stuk
Toegang Montmartre markt: gratis
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Info over de Montmartre markt: henksteinvoort.nl info over Kasteel Doorwerth: glk.nl