Burgemeester ontsteekt vijfduizend lampjes in kerstboom in Wolfheze

Foto: Renkum Nieuws

Burgemeester Agnes Schaap ontsteekt op donderdagavond 12 december om 19.00 uur de vijfduizend lampjes in de kerstboom op het Dorpsplein in Wolfheze.

Het is een jaarlijkse traditie in het dorp waarbij onder grote belangstelling het komende kerstfeest wordt ingeluid.

Belangeloze medewerking

Veel vrijwilligers en bedrijven verlenen belangeloos hun medewerking om dit festijn voor het dorp mogelijk te maken. De boom is geschonken door Natuurmonumenten en komt van Planken Wambuis. Het is een boom die bij een kerstboomexcursie, onder leiding van Klaas-Jan Mulder van Natuurmonumenten in 2014 met alle kerstboomvrijwilligers uit het dorp in werd gehouden. De boom is vijf jaar vrij gehouden van begroeiing rondom en nu zo groot geworden dat de tijd is gekomen voor een plek op het Dorpsplein

Zaterdagochtend 7 december vanaf 8 uur ging een groep vrijwilligers uit het dorp aan de slag om het Dorpsplein te sieren met de prachtige boom, voorzien van vijfduizend energiezuinige led-lampjes. In 2014 door Dorpsbelang Wolfheze aangeschaft en volledig gefinancierd door Wolfhezer ondernemers. Het gaf en geeft weer eens aan waar een klein dorp groot in kan zijn.

Ontsteking

Op donderdag 12 december om 19.00 uur worden de lichtjes ontstoken door burgemeester Agnes Schaap. Daarna is er voor iedereen warme chocolademelk of een glas glühwein, een hapje en de kinderen kunnen bij de vuurkorven marshmallows bakken.

Dorpsbelang Wolfheze bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit festijn weer mogelijk te maken: Pro Persona, Restaurant de Tijd, Stationswinkel, Emil Aalderink, familie Schut, ukuntmijhuren.nl en alle vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom om het ontsteken van de lichtjes bij te wonen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden