Literaire zondagmiddag met Librisprijswinnaar Sander Kollaard

Foto: Devi van Hellesem

Tijdens een literaire middag interviewt schrijfster Miriam Guensberg Librisprijswinnaar Sander Kollaard over zijn bekroonde roman Uit het leven van een hond.

Op zondagmiddag 13 september komen zij naar de Concertzaal in Oosterbeek.

Sander KollaardIn juni 2020 won Sander Kollaard met zijn roman Uit het leven van een hond de 27ste Libris Literatuur Prijs en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury roemde het boek omdat het groots is in zijn eenvoud en het de lezer laat nadenken over levenskunst en de waarde van een mensenleven.

Carpe Diem

Uit het leven van een hond beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, IC-verpleegkundige en alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt.

Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Henk heeft het grote talent om uit een acuut besef van sterfelijkheid een krachtig carpe diem te putten: leef het leven ten volle.

Tickets

Schrijfster Miriam Guensberg uit Oosterbeek zal Sander Kollaard interviewen over het boek en over hoe de Libris Literatuur Prijs zijn leven heeft veranderd. Na de pauze zal Kollaard met de lezers in gesprek gaan.

De coronamaatregelen worden als vanzelfsprekend in acht genomen. Aanvang: 14.30 uur. Tickets: € 10,00 per stuk, inclusief twee consumpties. Aanmelden via Boekhandel Meijer & Siegers: 026-3341047.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden