Literaire en muzikale zondag met Jaap Scholten en Noa Eyl

Foto: Jaap Scholten

Doorwerth- Op zondagmiddag 20 september komt bestsellerschrijver Jaap Scholten speciaal vanuit zijn woonplaats in Hongarije naar Doorwerth om over zijn roman Suikerbastaard te praten.

scholten
Noa Eyl, foto Marco Borggreve

Violist Noa Eyl, ook wel de Nederlandse zigeuner genoemd, omlijst de middag met een Hongaars vioolconcert.

De in Twente geboren Jaap Scholten, winnaar van de Libris Geschiedenisprijs, wordt geïnterviewd door de Oosterbeekse schrijfster Miriam Guensberg. Ze praten over zijn roman Suikerbastaard, zijn achtergrond als schrijver en zijn leven op het Hongaarse platteland.

Hartstochtelijk

Suikerbastaard is een hartstochtelijke zoektocht van de hoofdpersoon naar een vader en een romantische roadtrip door het woeste Ethiopië. Het boek is scholtengebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van grote Nederlandse suikerfabrieken in Ethiopië en raakt de ingewikkelde verhouding tussen Europa en Afrika, tussen zwart en wit en de dominante positie die Nederland daar vijftig jaar geleden in nam.

Tickets

Na de pauze zal Jaap Scholten met de lezers in gesprek gaan. De coronamaatregelen worden als vanzelfsprekend in acht genomen. Locatie: Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen, Fonteinallee 22, Doorwerth. Aanvang: 14.30 uur. Tickets: € 10,00 per stuk, inclusief twee consumpties.

Aanmelden via Boekhandel Meijer & Siegers: 026-3341047.

scholten
Jaap Scholten