Lezing 11 Luchtmobiele Brigade in het Airborne Museum

Foto: Luchtmobile Brigade

Oosterbeek – Ontdek hoe de 11 Luchtmobiele Brigade te werk gaat. Wat zijn de verschillen of juist overeenkomsten met de geallieerde luchtlandingstroepen in september 1944 tijdens de Slag om Arnhem?

De Slag om Arnhem

De Rijnbrug bij Arnhem was één van de bruggen die bezet moest worden binnen het plan Market Garden. Deze brug ligt diep in vijandelijk terrein. De bedoeling was dat meer dan 10.000 Britse en Poolse luchtlandingstroepen de Rijnbrug bezet hielden totdat het grondleger zou arriveren.

Op 17 september 1944 stegen de eerste vliegtuigen met luchtlandingstroepen op. In het gebied ten westen van Arnhem landden ze. Later werden er via luchtdroppings ook voorraden zoals voedsel en munitie geleverd.

Vandaag de dag is het de Luchtmobiele Brigade die specifiek getraind en opgeleid is operaties met helikoptereenheden en transportvliegtuigen uit te voeren.

brigadeMaand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten, op locatie en online.

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is dit jaar ‘Aan het werk’. Hoe is het om bij de Luchtmobiele Brigade te werken? En wat zijn de grote verschillen of juist overeenkomsten met toen?

Praktische informatie

  • Datum & tijd: 24 oktober om 15.30
  • Locatie: Airborne Museum at Hartenstein, Utrechtseweg 232. 6862 AZ Oosterbeek
  • Deelnemen: Je kan de lezing gratis bijwonen als je een geldig museumticket hebt
  • Reserveren: Vol is vol, reserveer via onderstaande button

Let op: De lezing is gratis voor museumbezoekers vanaf 12 jaar, je hebt hiervoor wel een museumticket nodig

Reserveer hier

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen