De Vrije Tafels van Oosterbeek: Bach, Luther en de kunst van verbeelding

Toonkunst Arnhem
Foto: Toonkunst Arnhem

Oosterbeek – In tijden van crisis is kunst ons baken van licht. Muziek, gedichten en kunstwerken voeden onze verbeelding en reiken ons perspectief aan. We zagen het gebeuren in coronatijd, toen musici van over de hele wereld via Zoom gezamenlijk musiceerden.

Ook nu spreken orkesten met hun muziek steun uit voor Oekraïne en geeft hun muziek kracht aan de Oekraïense bevolking.

Lezing Aukelien van Hoytema met koralen uit de Matthäus Passion

verbeelding
Aukelien van Hoytema

De Vrije Tafels van Oosterbeek presenteert op 13 april a.s. een bijzondere Paaseditie met musicologe Aukelien van Hoytema en Toonkunst Arnhem in de Concertzaal Oosterbeek. Van Hoytema (jarenlang presentator van Een goede morgen op Radio 4) duidt met voorbeelden van Luther en Bach hoe kunst onze verbeelding voedt. De muziek van Bach is nog altijd doeltreffend: “Die Noten machen den Text lebendich.”

Een koor van 60 zangers van Toonkunst Arnhem onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel zal de lezing van Van Hoytema illustreren met koralen uit de Matthäus Passion. Onder het genot van een diner zal het gesprek aan tafel zich verdiepen over de kunst van verbeelding in deze tijd. Kaarten à € 60,- zijn verkrijgbaar via devrijetafelsvanoosterbeek.nl

Wat verbeeld ik me?

Met de lezing ‘Bach, Luther en de kunst van verbeelding’ opent Aukelien van Hoytema een serie van twee Vrije Tafels, waarin wij op zoek gaan naar antwoorden op de vraag: ‘Wat verbeeld ik me?’. Van Hoytema belicht het thema vanuit de kunst- en cultuurgeschiedenis en wordt daarin bijgevallen door het koor van Toonkunst Arnhem, met prachtige koralen uit de Matthäus Passion.

Op 7 juni benadert Reinier van Lanschot, co-president van Volt Europa, de thematiek vanuit een maatschappelijk oogpunt.

Over de Vrije Tafels van Oosterbeek

De Vrije Tafels van Oosterbeek wil het onderlinge gesprek faciliteren en verrijken over de grote vragen van vandaag. Daartoe organiseert de stichting inspirerende diners met vooraanstaande sprekers in de Concertzaal van Oosterbeek. Aan tafel wordt het gesprek onderling voortgezet. Eerdere sprekers waren Paul Scheffer, Kathleen Ferrier, Jan Terlouw en Paul Scholten.
Ga voor meer informatie of om kaarten te kopen naar devrijetafelsvanoosterbeek.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen