Pianorecital Spaanse pianist Juan Carlos Rodríguez in de Concertzaal

Foto: Juan Carlos Rodríguez

Oosterbeek – Juan Carlos Rodríguez toert in mei door Nederland en komt als eerste naar de gemeente Renkum. De Spaanse pianist wordt gezien als een van de meest briljante muzikanten van zijn generatie.

Rodríguez staat bekend om zijn oprechtheid voor muziek en componisten. Met zijn fabelachtig vermogen tot interpretatie van verschillende stijlen, maakt hij van elke uitvoering een totaal nieuwe muzikale ervaring. Tijdens zijn pianorecitals brengt Rodríguez werken van Bach, Beethoven, Schumann en Haydn ten gehore.

Juan Carlos Rodríguez

Juan Carlos Rodríguez, geboren in de Spaanse havenstad Cádiz, begon zijn muzikale studies in zijn geboortestad. Daarna ging hij studeren in Sevilla onder de voogdij van Pilar Bilbao, erfgename van de pianoschool van Claudio Arrau. Hij nam deel aan masterclasses in Frankrijk en Zwitserland. Rodríguez won meerdere eerste prijzen op verschillende nationale en internationale pianowedstrijden.

In 2013 bracht Rodríguez een album uit met werken van Robert Schumann. De plaat bestaat uit zelden gehoorde pianowerken van werkelijk verbazingwekkende muzikale en expressieve kwaliteit. Het prestigeuze Ritmo Magazine verkoos het album zelfs tot een van de beste projecten van 2013. In 2014 debuteerde Rodríguez met groot succes in Japan. Hij gaf optredens in onder andere Toppan Hall in Tokio, Phoenix Hall in Osaka en Denki Bunka Kaikan in Nagoya.

Zijn laatste album, uitgebracht onder het label Naxos, is opgedragen aan Muzio Clementi. American Record Guide schreef het volgende over het project: “Naxos heeft er een bijzonder getalenteerde muzikant bij met de Spaanse pianist Rodríguez. Hij schept genoegen in elke sonate, articuleert zuiver en brengt de vreugde over die in deze werken te vinden is”.

Tour

Het spel van Juan Carlos Rodríguez is prachtig gemaakt en toont een groot inlevingsvermogen voor de stijl van de componist. Benieuwd hoe dit klinkt? In mei toert de pianist door Nederland. Tijdens de pianorecitals kun je genieten van werken van Bach, Beethoven, Schumann en Haydn.

Het programma bestaat onder meer uit Piano Sonata Hob. XVI:32 in b minor (Haydn), Piano Sonata op. 13 in c minor (Beethoven), English Suite BWV 809 in f major (Bach) en Faschingsschwank aus Wien op. 26 (Schumann).

Tickets voor de pianorecitals van Juan Carlos Rodríguez kosten 20,- euro en zijn verkrijgbaar via Klassiekemuziek.nl/p/16028/pianorecitals-juan-carlos-rodriguez.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen