Wat is er in de gemeente te doen van 14 tot en met 20 mei

De gerestaureerde Watermolen van Quadenoord
De gerestaureerde Watermolen van Quadenoord
Foto: John Smits

Nieuwe rubriek! Wat is er te doen in de gemeente Renkum in de week van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 mei? Wat er in ieder geval te doen is, is lekker genieten van de zon. De vooruitzichten zijn mooi en warm!

Het kan wel 25 graden worden, niet slecht voor mei. Maar de zon staat stukken dichterbij ons dan in de zomer, goed insmeren en de zonnebril op dus.

Let op als je richting Arnhem gaat, het Velperbroekcircuit zit het hele weekend dicht! Klik op de gekleurde link in de tekst voor meer info over de evenementen, er is genoeg leuks te doen, met name in het weekend

Dit weekend

Het is zaterdag Nationale Molendag en dit keer doen er maar liefst twee molens mee; natuurlijk de Renkumse Molen maar ook is de restauratie van de oude watermolen op Quadenoord eindelijk voltooid en kun je die dit weekend gaan bekijken.

Als er iets duurzaam is, is dat het hergebruiken van artikelen wel, in Renkum wordt door een aantal straten zondag een garagesale gehouden, dikke kans dat je daar wat leuks vindt en ook bij de 75e Lentebazaar en Boekenmarkt bij de Protestantse kerk in Renkum is vrijdag én zaterdag genoeg te snuffelen. Spullen kun je hier niet meer inleveren maar als jij nog overtollige kleding, meubels, speelgoed of huishoudelijke artikelen in huis hebt wat nog goed is voor een tweede ronde, denk dan eens aan de Oekraïense vluchtelingen die naar onze gemeente komen, je leest er hier meer over.

In de bibliotheek van Oosterbeek kun je zaterdag plantjes ruilen en zaterdagavond geeft de Koninklijke Harmonie Oosterbeek het Concert van de Vrede, toepasselijker dan ze zelf gedacht hadden bij het plannen. Zondag is er een lezing in het Airborne Museum over het werk van de gravendienst door kapitein bij de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht Geert Jonker.

Zowel de watermolen als de Renkumse molen zijn natuurlijk leuk voor de kinderen (Joris de Ballonnenman komt namelijk ook). Woensdag de 18e wordt voor de kinderen ‘s  middags een Digiplay-middag georganiseerd, ze gaan een stripverhaal maken met Comic Life. Wil je wat verder weg dan is er in Burgers’ Zoo nog Ocean Bricks aan de gang, maar liefst 1,3 miljoen steentjes zijn er gebruikt om tietallen dierenfiguren te bouwen.

De rest van de week

Woensdagavond is er Raadsvergadering, live te volgen via de website van de gemeente, deze avond worden de (nieuwe) wethouders benoemd voor de volgende raadsperiode. De 3 wethouders voor de komende periode presenteren de nieuwe raads die middag. De Pilogroep wil graag de monumentale steenovenschoorsteen in de Jufferswaard restaureren, over deze en andere fabrieksschoorstenen wordt donderdag een lezing gegeven. Ook de Pilo Podwalk wordt dan gepresenteerd

Weten wat er nog meer te doen is? Of wil je vast kijken of er voor volgende week al iets leuks staat? Check dan hier de Renkumse agenda

Jouw evenement in de agenda op Renkum Nieuws? Stuur je evenement in via ‘Deel je nieuws’ kies categorie Agenda en volg de aanwijzingen.

(uitsluitend evenementen die plaatsvinden in de gemeente Renkum worden geplaatst)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen