Wat is er in de gemeente te doen van 28 mei tot en met 3 juni

Foto: DM van Hellesem

Wat is er te doen in de gemeente Renkum in de week van zaterdag 28 mei tot en met vrijdag 3 juni? Het weer zit mee in de zin van: het regent niet veel maar qua temperatuur zitten we onder normaal.

Het weekend blijft rond de 15 graden en dinsdag wordt het weer warmer, dan gaan we richting de 20 graden maar dat heeft dan weer tot gevolg, dat het donderdag misschien wel onweert. Maar weer of geen weer, voor leuke evenementen maakt dat niet altijd uit! Klik op de gekleurde link in de tekst voor meer info over de evenementen!

Dit weekend

Het hele weekend is het Glidermuseum in Wolfheze open. Wil jij meer weten over, onder andere, de Horsa Glider zweefvliegtuigen die hier tijdens Market Garden in grote getale zijn geland? Dan moet je hier geweest zijn. Zaterdag kun je ook snuffelen in ‘het oud’ op de Snuffelmarkt achter het kerkje op de heuvel in Heelsum of in ‘het groen’ tijdens de Meimarkt op de Boschhoeve in Wolfheze of kijken naar sportievelingen bij de Stuwwalloop.

Zondag kun je op Kasteel Doorwerth toevallig ontmoeten of je gaat gewoon regelrecht naar de bijenkas (wel even reserveren). Bij het Airborne Museum kun je luisteren naar een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog. Als je er zondag vroeg bij bent kun je bij de Remonstrantse Kerk naar de Lekenpreek luisteren van de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch.

Kinderen kunnen figuurzagen op de Kinderboerderij Heidestein.

De rest van de week

Ben jij wel eens op fietsvakantie geweest? Eveline wel en die vertelt er alles over komende dinsdag. Ze heeft zo veel ervaring dat ze jou van advies kan voorzien hoe ook jij op fietsvakantie kan. Dezelfde dag is het ook tijd voor de tweede dialoogbijeenkomst Heel het Renkums Beekdal die overigens ook om het Heelsums Beekdal gaat en als je van breien houdt, dan is het Breicafé in De Kreek misschien wel wat voor jou. Je bent er overigens ook welkom als je een andere vorm van handwerk bedrijft!

Heb jij iets met eetstoornissen? Donderdag wordt in het Sonsbeekpark van Arnhem de ‘World Eating Disorders Action Day‘ georganiseerd. Aan de overkant van de Rijn, in Herveld, is dit weekend Het Historisch Weekend van de Oude Trekkersclub De Ewijkse Brug, dus als je van oude landbouwmachines houdt, moet je beslist even gaan kijken.

Exposities

Exposities zijn zowel het weekend als door de week te bezoeken. Bij het Airborne Museum is momenteel expositie De Perimeter bezig en bij Airborne at the Bridge De Prikbrief: De laatste boodschap van Douwe Meijer, verzetsman uit Arnhem

In Doelum kun je kijken naar de prachtige foto’s van Jan Huijs die op Quadenoord zijn gemaakt en bij Informatiecentrum Het Renkums Beekdal is de expositie Speuren naar Sporen in het Beekdal ook nog te zien.

♦♦♦

Weten wat er nog meer te doen is? Of wil je vast kijken of er voor volgende week al iets leuks staat? Check dan hier de Renkumse agenda

Jouw evenement in de agenda op Renkum Nieuws? Stuur je evenement in via ‘Deel je nieuws’ kies categorie Agenda en volg de aanwijzingen.

(uitsluitend evenementen die plaatsvinden in de gemeente Renkum worden geplaatst)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen