Agenda weekoverzicht gemeente Renkum tot en met zondag 19 juni

Foto: Alexas_Fotos, Pixabay

Wat is er te doen in de gemeente Renkum deze week tot en met zondag 19 juni? Het weer ziet er goed uit deze week. De zon zal flink schijnen en het wordt steeds een stukje warmer, het kan vrijdag wel 28 graden worden.

Zaterdag is het iets koeler, 3 graden dus dat valt mee, wel kan er bewolking zijn, zondag zakt de temperatuur wat harder maar volgens de vooruitzichten van Weer.nl, blijft het wel droog!

Deze week

De gemeente heeft twee raadsontmoetingen deze week, op dinsdag 14 en woensdag 15 juni. Wist je dat je die live kunt volgen via het internet? Volg de linken als je meer wil weten en de agenda’s zijn zo ook te vinden.

Dementie komt steeds vaker voor: 1 op de 5 mensen krijgt met deze ziekte te maken. Wil je weten hoe je iemand met dementie kunt helpen? In Ons Middelpunt in Doorwerth wordt, in samenwerking met de gemeente, een gratis training Dementievriendelijk gegeven.

Filosoferen doen ze deze dinsdag in de Kreek te Oosterbeek en bij Vilente kun je die dag je baan in 1 dag vinden als je had aangemeld. Vrijdag kun je een bijzondere wandeling maken, namelijk met een archeologe die je alles gaat vertellen over de geschiedenis en de laatste vondsten van het Renkums Beekdal, je kunt in de ochtend én in de middag meelopen.

Dit weekend

Dit weekend kun je lekker op stap en vooral lekker eten! Renkum Proeft en Renkum Bomvol, een etensfestijn in de Dorpsstraat en het Europaplein (volg de website, binnenkort meer) op zaterdag. Zondag is het Plantjesmarkt en Bijzondere Dierendag bij de Kinderboerderij Heidestein en ’s middags treed Big Band Bemmel op in Doelum.

Daarnaast kun je ook in het Airborne Museum terecht, voor een lezing over Roy Urquhart en een rondleiding bij Airborne at the Bridge en je spulletjes laten repareren bij Repaircafé Oosterbeek.

Lopende exposities

Exposities zijn zowel het weekend als door de week te bezoeken. Bij het Airborne Museum is momenteel expositie De Perimeter bezig en bij Airborne at the Bridge De Prikbrief: De laatste boodschap van Douwe Meijer, verzetsman uit Arnhem

In Doelum kun je kijken naar de prachtige foto’s van Jan Huijs die op Quadenoord zijn gemaakt en bij Informatiecentrum Het Renkums Beekdal is de expositie Speuren naar Sporen in het Beekdal ook nog te zien.

Bij de buren

In Elst, Overbetuwe is zaterdag de 18e het NK Straatmuzikanten en in Wageningen kun je weer onderdompelen in Indische sferen tijdens de Pasar Rumah Kita.

♦♦♦

Weten wat er nog meer te doen is? Of wil je vast kijken of er voor volgende week al iets leuks staat? Check dan hier de Renkumse agenda

Jouw evenement in de agenda op Renkum Nieuws? Stuur je evenement in via ‘Deel je nieuws’ kies categorie Agenda en volg de aanwijzingen.

(uitsluitend evenementen die plaatsvinden in de gemeente Renkum worden geplaatst)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen