“De vergeten kanten van Franz Liszt: het mysterie ontrafeld”

Radu Ratering
Radu Ratering
Foto: Radu Ratering

Oosterbeek – Franz Liszt staat bekend als pianovirtuoos, maar is dat wel alles? Wat veel mensen niet weten, is dat hij ook een andere kant heeft, een kant waarin hij veel diepere zaken combineert en verwerkt in muziek.

Religieuze verhalen, literatuur, bijzondere locaties, hij kon het allemaal.

Jong Nederlands toptalent

Radu Ratering, een jong Nederlands toptalent zal deze kant van Liszt blootleggen. Hij zal ons een programma laten horen dat hij ook zal spelen tijdens de Liszt competitie, dat later deze maand plaatsvindt en dat wereldwijd aandacht trekt. Duik mee in een wereld vol verhalen en vol verrassingen waar je een bijzondere muzikale reis zult beleven.

Hij zal vooral stukken spelen die een meer diepere en meer religieuze kant van Franz Liszt laten zien. Dit omdat Liszt priester is geweest en veel religieuze invloeden in zijn muziek heeft verwerkt:

  • Die Zelle in Nonnenwerth, S.534 (3rd version)
  • Du Bist die Ruh, S.558/3 (F. Schubert/F. Liszt)
  • 2 Czárdás, S. 225: No. 1, Czárdás and no. 2 Czárdás obstinée
  • Anées de pelèrinage, troisième année, S. 163: no. 4 Les jeux d’eau à la Villa d´Este
  • Ballade no. 2 in B minor, S. 170

Kaarten kosten 12 euro en zijn te koop via concertzaal-oosterbeek.nl

Datum: zondag 11 september in Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3, Oosterbeek.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen