Optocht van De Dolle Instuivers in Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Maar liefst acht praalwagens en zes loopgroepen namen deel aan de optocht van de Dolle Instuivers op zaterdag 10 februari. Langer en groter dan ooit!

Het weer zat ook goed mee, het zonnetje begon zelfs te schijnen op het Europaplein en Renkum was uitgelopen om de stoet voorbij te zien gaan.

Oranje boven

optochtZoals ieder jaar werden de beste praalwagens en loopgroepen beloond. Bij de loopgroepen wonnen De Dolle Ballerina’s met hun geweldige creatie.

De praalwagen die won was de Oranje, in voetbalsferen versierde praalwagen van de dames en heren van de brandweer. De doorgaans zeer serieuze brandweerlieden hadden zich van hun dolste kant laten zien tijdens de tocht.

“Als we niet winnen, doen we nooit meer mee!” had bevelvoerder Patrick optochtWennekes geroepen bij aankomst op het Europaplein.

Prachtig, brandweerkorps van de gemeente Renkum bij deze geboekt voor 2019!

De sleutel van Redichem

Burgemeester Agnes Schaap maakte zich, net als eerder die dag in Oosterbeek bij De Dwarsliggers, onsterfelijk door na de sleuteloverdracht haar ambtsketen af te doen en jas uit te trekken waaronder haar carnavalsoutfit zat.

Ze werd dan ook beloond met een luidkeels: ‘Zo’ne goeie hebben wij nog niet gehad”. Zij kreeg een mooie, persoonlijke Instuiverjas van de Dolle carnavalsvierders.

article
32627
Optocht van De Dolle Instuivers in Renkum
Maar liefst acht praalwagens en zes loopgroepen namen deel aan de optocht van de Dolle
https://renkum.nieuws.nl/veluwezoom-in-beeld/32627/optocht-van-de-dolle-instuivers-in-renkum/
2018-02-11T15:05:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/02/11144919/DSCI0957.jpg
carbaval, carnavalsoptocht, De Dolle Instuivers, Renkum Nieuws, Renkum.Nieuws
Kunst&Cultuur, Veluwezoom In Beeld