Gemeente Renkum in de ban van Sinterklaas en de Zwarte Pieten

De pakjesboot op de Rijn
Foto: Fred Hageman

Met de trein kwam Sinterklaas zaterdagochtend al vroeg aan in Wolfheze, opgewacht door een hoop kinderen én de burgemeester. Meteen waren er al een aantal Pieten zoek, dat begon goed.

De kinderen van Wolfheze hielpen mee zoeken en gelukkig waren ze snel gevonden. Sinterklaas reed staand in een stoere cabriolet door Wolfheze. Eénmaal in de feestzaal aangekomen wisten de Pieten de aandacht weer op zich te vestigen, er ging er zelfs één in de stoel van Sinterklaas zitten!

Intocht Wolfheze

Wat een feest daar in Wolfheze. De Sint moest er even van rusten, dat deed hij in het Airborne Museum in Oosterbeek. Daar werd hij door zwarte Piet en burgemeester Agnes Schaap met een mooie koets opgehaald. Voorgegaan door het Pietenorkest die je door heel Oosterbeek kon horen.

Twee Pieten op een tractor reden ook rond, maar niet met de stoet mee, zij waren op zoek naar een schaap, die was wit en heette Agnes. Die twee snapten er helemaal niks van, Piets in opleiding zei de Sint maar ze waren te druk met zoeken om nog maar ergens naar te luisteren.

De burgemeester moest onderweg uitstappen en toen konden we haar mooi even spreken dat zij dit jaar bij iedere intocht in de gemeente Renkum aanwezig is, dat heeft voor wat organisatie gezorgd. De Sint en de Pieten reden weer verder naar het gemeentehuis alwaar een groot feest losbarstte. Er werd zoveel gedanst en gesprongen door de Oosterbeekse kinderen, dat we blij zijn dat de toren er nog staat

Intocht Oosterbeek

Toen werd het spannend. Zou de Sint met de boot wel over de Rijn kunnen komen? Zat er genoeg water in de Rijn? Talloze Renkumse kinderen stonden te wachten met hun ouders, de Pietendiscowagen had het dorp de hele dag al opgewarmd en burgemeester Schaap kwam op tijd aan om de Sint in Renkum welkom te heten. Gelukkig had zij aan water gedacht en de Pakjesboot kon aankomen.

De Dorpsstraat daverde van het gevolg wat richting het Dorpsplein ging. Daar werd het handjes schudden en kijken naar de spetterende optredens. In de Sinthof was het even wat rustiger. Stilte voor de storm want tijdens de Pietendisco in Doelum, ging het pas echt los

'
article
43443
Gemeente Renkum in de ban van Sinterklaas en de Zwarte Pieten
Met de trein kwam Sinterklaas zaterdagochtend al vroeg aan in Wolfheze, opgewacht door een hoop
https://renkum.nieuws.nl/veluwezoom-in-beeld/43443/gemeente-renkum-in-de-ban-van-sinterklaas-en-de-zwarte-pieten/
2018-11-25T21:02:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/11/24214048/Sint-Renkum-Fred.jpg
Boot, burgemeester Agnes Schaap, intocht, Koets, Oosterbeek, Pieten, Renkum, Renkum Nieuws, Sinterklaas, Sinterklaasintocht, trein, Wolfheze, zingen, Zwarte Piet
Kunst&Cultuur, Nieuws, Veluwezoom In Beeld