Het is gelukt, de Broedplaats start in de St. Ursulaschool

Een hele blije, en trotse Willem Postma maakte vanmiddag in de voormalige St. Ursulaschool bekend of de verkoop van de 50 certificaten om het pand te kunnen kopen was geslaagd.

Dat was nog niet helemaal zo, het laatste certificaat werd getekend door wethouder Jasper Verstand én het koopcontract werd ondertekend. De gemeente, als eigenaar van het pand, verkocht het aan Stichting De Broedplaats.

Taartjes

Naast de verkoop van alle certificaten, kreeg de Broedplaats ook een mooie subsidie van de Provincie Gelderland, een donatie van de A.C. van Deventerstichting én een hypotheek bij een meedenkende Triodosbank, tijd voor taartjes dus.

Niets staat Willem, zijn vrouw Hanny en alle anderen die zich ingezet hebben én inzetten, meer in de weg om van de voormalige St.Ursulaschool een creative Broedplaats te maken voor kleine bedrijfjes en ZZP’ers die er hun werkplek kunnen creëren.

De benedenverdieping waar al bedrijfjes in huizen, kunnen blijven zitten waar ze zitten en de bovenverdieping wordt eerst bouwkundig onder handen genomen. Er wordt flink verbouwd en ook de benedenverdieping wordt verduurzaamd.

De voorbereidingen zijn gedaan, het doel is geslaagd, nu wordt het tijd voor de uitvoering en aannemer Han van den Born gaat al snel beginnen. De planning is dat 1 september de Broedplaats officieel de deuren kan openen.

Zie ook: Een stukje St. Ursulaschool om de Broedplaats te kunnen creëren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen