Woningaanbod: De Schelmseweg 14 in Oosterbeek

Deze volumineuze 2-onder-1-kap Herenhuis is gelegen aan de gewilde Schelmseweg. Zowel van buiten als van binnen zijn er veel mooie karakteristieke details wat deze woning de sfeer geeft van authenticiteit.

De Schelmseweg is gelegen aan de rand van het centrum van Oosterbeek en kenmerkt zich door de vele statige oude panden. Doordat de weg aan de rand van het dorp ligt, is het dichtbij de diverse natuurgebieden zoals bijvoorbeeld landgoed Mariëndal.

Het dorp Oosterbeek maakt deel uit van de gemeente Renkum en is met zijn gezellige winkelstraat en diverse restaurants een gewilde plek om te wonen. Alle faciliteiten van Oosterbeek zoals de bibliotheek, huisartsenpraktijk, sportfaciliteiten, filmhuis en winkels zijn op loop- en fietsafstand.

Oosterbeek heeft een goede verbinding met Arnhem zowel met openbaar vervoer als via de diverse ontsluitingswegen. De rijkswegen A12 en A50 zijn ook binnen 10 min bereikbaar met daardoor diverse andere steden binnen een half uur reizen.

Dit alles zorgt ervoor dat Oosterbeek en de hele gemeente Renkum het beste te bieden heeft van de provincie Gelderland. De gezelligheid van een dorp met faciliteiten en zowel de steden als natuurgebieden binnen handbereik.

Indeling

Bij binnenkomst in de ruime statige hal met de originele granito vloer vallen gelijk al de hoge plafonds met originele ornamenten op. Vanuit de hal betreedt u de woonkamer met en suite de eetkamer. De en suite deuren zijn nog origineel wat zeer zeldzaam is aangezien alle deuren in de tweede wereldoorlog ingeleverd moesten worden. Een stukje nostalgie dat er tussendoor geglipt is.

Zowel de woonkamer als de en suite eetkamer hebben de originele ornamenten en een statige schouw.

Aan de eetkamer vast zit de lichte serre met openslaande deuren die toegang geeft tot de tuin met een grote oude perenboom.

Terug in de hal vindt men naast de voordeur een klein kantoortje dat door het hoge plafond genoeg ruimte biedt. Aan het eind van de hal is de ruime woonkeuken. Achter de keuken zit de bijkeuken met een douchecabine die ideaal is om bijvoorbeeld te kinderen of de hond te wassen als men in de natuurgebieden is geweest.

Naast de toegang tot de ruime kelder van 15m2 bevindt zich in de hal ook een separaat toilet.

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, de badkamer en een separaat toilet. De slaapkamer aan de voorkant van het huis is bereikbaar via de badkamer en heeft wederom een schouw en ornamenten. De ingebouwde kledingkast valt mooi weg in de muur zoals dat in het begin van de twintigste eeuw gebruikelijk was. De badkamer is voorzien van zowel een douchecabine als bad en wastafel.

Aan de achterzijde van de woning bevinden zich nog twee ruime slaapkamers ieder met een eigen wastafel waarvan de grootste slaapkamer van 17 m2 een dakterras heeft. De andere slaapkamer van 14m2 heeft ramen aan de voor en achterzijde.

Door de vorm van het huis biedt ook de zolderverdieping nog een zee aan ruimte. Hier bevindt zich de vierde slaapkamer, vroeger gebruikt door het personeel. In de ruime berg/speelzolder hangt de nieuwe HR-ketel met warmtepomp.

Het gehele huis heeft nog haar originele ramen die zijn voorzien van voorzetramen waar mogelijk. Bij de schuifdeuren in de slaapkamer was dat namelijk moeilijk te realiseren. Dit tezamen met de warmtepomp en 9 zonnecellen(14,4m2) zorgt ervoor dat deze woning uit 1910 al diverse verduurzamingsstappen heeft gemaakt en dat heeft gezorgd voor een energielabel C. Ook zorgt een 1Gb/s fiberglas internet aansluiting voor de gemakken van deze tijd.

De diepe achtertuin op het noordwesten is buitenom te bereiken. Achterin bevinden zich een zonneterras en een opbergschuur van 15m2 voor gereedschap en een aantal fietsen. Onder de tuin zit een regenwater reservoir met een nog werkende waterpomp.

Bijzonderheden

  • Parkeren op eigen erf
  • Warmtepomp en zonnepanelen, energielabel C

Vraagprijs € 595.000,– k.k

Voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen kunt u kijken op degelderschemakelaar.nl

De Geldersche Makelaar BV
Richtersweg 368
6865GV Doorwerth
0317-844639
[email protected]

gallery
40879
Woningaanbod: De Schelmseweg 14 in Oosterbeek
Deze volumineuze 2-onder-1-kap Herenhuis is gelegen aan de gewilde Schelmseweg. Zowel van buiten als van
https://renkum.nieuws.nl/wonen/40879/woningaanbod-de-schelmseweg-14-in-oosterbeek/
2018-09-13T15:24:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/09/13152045/woning.jpg
geldersche makelaar, herenhuis, Oosterbeek, Renkum Nieuws, Renkum.Nieuws, woning, woning van de maand, woning van de week
Wonen, Woonaanbod