De onderneming zit dicht maar So’Slim helpt ook in coronatijd

Foto: Renkum Nieuws

Ondernemers met een contactberoep moeten tijdens de corona crisis gesloten blijven en behandelingen mogen niet gegeven worden. Dat geldt ook voor Sophia van de salon So’Slim waar behandelingen zonder contact nu eenmaal nauwelijks mogelijk is.

Moeilijk, vindt Sophia, die niet anders gewend is dan de hele dag bezig te zijn met haar passie: mensen gezonder, mooier en gelukkiger maken én houden met Salon So’Slim. Steeds bijleren en de nieuwste ontwikkelingen volgend, was het voornemen om ook pedicure in de salon mogelijk te maken. Maar ja, toen kwam corona…

Niet stilzitten

Toch moet je niet gaan stilzitten vindt ze, want ook als je daartoe gedwongen bent, kun je gezond bezig zijn en daarvoor schreef ze het volgende advies, niet alleen voor de bezoekers van de salon maar nuttig voor iedere inwoner.

Lieve Allemaal.

Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie allemaal nog gezond?

Hier wordt het lastig. Ik mis jullie en ik kan jullie niks meegeven om ervoor te zorgen dat het jullie goed blijft gaan. Dat vind ik heel vervelend, maar ik wil toch iets doen. Daar ik het met jullie altijd heb over schoonheid en gewicht, wil ik het nu eens hebben over je gezondheid in het algemeen.

Wat hebben we nou eigenlijk nodig om daadwerkelijk gezond te blijven in een tijd waarin alles anders loopt dan anders, we lopen niet zo veel, we sporten niet, we kunnen niet zwemmen, naar yoga of tai chi, fietsen en wandelen is minimaal en hoe zit het nu met onze voeding ? Kunnen we eigenlijk wel op dezelfde manier door zonder aan te komen of te verslappen!!

NOU MISSCHIEN WEL!! Want wanneer we goede brandstoffen eten en goed blijven bewegen doen wij ons lijf een groot plezier ook in deze minder plezierige tijd.

Wat zijn nou goede brandstoffen?. We zijn natuurlijk niet allemaal hetzelfde maar als jullie allemaal de richtlijnen goede voeding aanhouden dan komen jullie al een heel eind. Ik help jullie graag een stukje op de goede weg want samen staan we sterk en dat geldt ook voor de vitamine en mineralen die we dagelijks nodig hebben die werken samen het beste om ons gezond te houden of er weer bovenop te komen als we onverhoopt toch ziek zijn geworden.

Globaal nodig

Ik zal jullie in grote lijnen vertellen wat jullie globaal nodig hebben:

So'Slim

Dit zijn nou goede brandstoffen, dat is nog niet alles hoor, daar horen ook nog vezels en mineralen bij maar dat wisten jullie vast wel.

Maar waar zit dat nou ook alweer allemaal in en waar is het ook alweer allemaal goed voor? Wat doen die brandstoffen nou voor ons lijf? Nou behalve dat ze ons energie geven om ons motortje te laten draaien hebben ze nog veel meer functies. Ik heb hieronder een mooi kaartje gezet zodat jullie kunnen zien waar wat inzit en waar het zo’n beetje goed voor is ,maar als jullie meer willen weten kan ik dat jullie even mailen of appen. Zorg dat je ze dagelijks binnen krijgt.So'Slim

Het komt er op neer dat als we

  • 200 gram groente,
  • twee stuks fruit,
  • 6 á 7 sneetjes volkoren brood voor mannen, 3 á 4 voor vrouwen,
  • drie á vier opscheplepel volkoren pasta, rijst of bulgur voor mannen, 3 á 4 voor vrouwen of 3 á 4 aardappels voor mannen,  2 á 3 voor vrouwen,
  • 100 gr vlees, vis, kip of een portie peulvruchten,
  • 15 gr ongezouten noten,
  • 3 portie’s zuivel,
  • 40 gr kaas,
  • smeer en bakvet 65 gram voor de man ,40 gram voor de vrouw
  • en 1,5 á 2 liter vocht

per dag tot ons nemen krijgen we al aardig binnen wat we nodig hebben. Er zijn altijd mensen die aanvulling behoeven ivm ziekte of leeftijd maar in grote lijnen zitten we zo goed.

Lieve allemaal. Ik zou zeggen ga aan de slag: stofzuigen, dweilen, kasten uitruimen, ramen zemen, opruimen of in de tuin aan de slag. Het maakt niet uit hoe je het doet maar:

BLIJF BEWEGEN EN BLIJF GEZOND, OF WORDT GAUW WEER BETER .
ZORG ALSJEBLIEFT GOED VOOR JEZELF EN VOOR ELKAAR .

Als jullie nou meer willen weten of als ik iets anders voor jullie kan doen laat mij dat dan weten bel mail of app gerust ik sta voor jullie klaar.

Heel veel liefs en gezonde groetjes,

Sophia de Goeij: Gezondheidspraktijk So’Slim

(klik op de afbeelding onder om naar de website te gaan, de pop-up met: wij zijn gesloten’ klik je weg om de website incl contactgegevens te vinden.

 

Lees ook: