Lebret Zalen en Events Oosterbeek sluit door coronacrisis

Lebret als 't Proathuus tijdens de carnaval
Foto: Renkum Nieuws

Oosterbeek – Lebret Zalen en Events aan Lebretweg laat haar deuren voorgoed dicht. Dat laten beheerders Fons en Rianne weten op hun Facebookpagina die door de corona-crisis dit verdrietige besluit hebben moeten nemen.

Het koppel startte in 2015 om het, toen nog Zalencentrum Lebret, te moderniseren en optimaliseren maar nu, door het coronavirus en de bijhorende lockdowns en sluitingen van bedrijven, dus ook die van hun, is de koek op. Ze stoppen. Lebret is dicht. De website offline.

Huis voor verenigingen

Zo noemde GemeenteBelangen het pand aan de Lebretweg in De Renkumse Maat van maart 2018 en dat klopt. Veel verenigingen maken er gebruik van: Carnavalsvereniging De Dwarsliggers bijvoorbeeld die tijdens het Carnaval het cerntrum omdoopt tot ’t Proathuus, of de Koninklijke Harmonie Oosterbeek, muziekvereniging Jubal, toneelvereniging ATVO en de Accordeon Vereniging Oosterbeek. Andere verenigingen hiouden er regelmatig hun bijeenkomsten en vergaderingen zoals De Vrienden van het Airbornemuseum maar ook de Arnhemse Orchideeën Kring houdt er jaarlijks zijn orchideeën-ruilbeurs.

“Het begon allemaal in 2015.”vertellen Fons en Rianne op Facebook “We gingen voor de volle 100% de uitdaging aan om Zalencentrum Lebret een thuis voor velen van jullie te maken. Direct na de overname hebben we Zalencentrum Lebret omgedoopt tot Lebret zalen & events, we hebben het pand gemoderniseerd, en vooral geoptimaliseerd, onze agenda bom vol gekregen met alleen maar geweldige gasten en we hebben in de loop der jaren nieuwe vaste verenigingen in ons huis mogen ontvangen. Hier zijn we trots op!”

Maar toen kwam corona

“Na 10 maanden strijden in de huidige coronacrisis, waarbij de vooruitzichten in de toekomst er op kortte termijn nog niet beter uitzien. Hebben wij om financiële redenen besloten het beheer van Lebret neer te leggen. Het was een zeer emotioneel besluit.
Door deze crisis heeft ons bedrijf het niet overleefd maar alle ervaringen en mooie herinneringen van de diverse feesten, partijen en het verenigingsleven vergeten we nooit meer.”

“Wij willen iedereen die wij ooit als gasten hebben mogen ontvangen bedanken voor het vertrouwen in ons. We hopen jullie in de toekomst nog eens tegen te komen.”