Het Peuterplein stelt kinderen centraal in de kinderopvang

Foto: Peuterplein

Sinds oktober 2019 is in het nieuwe schoolgebouw aan de Hogenkampseweg de ‘Peuterklas’ van Peuterplein Kinderopvang gevestigd. De ‘Peuterklas’ (voorheen peuterspeelzaal) is een fijne, leuke en leerzame plek voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar.

Je vindt ze tussen de basisscholen ‘De Atlas’ en de ‘ De Keijenberg’ in.

Advertorial

De twee initiatiefnemers van Peuterplein Kinderopvang, Thea Guikers en Cocki Vink, besloten na jarenlang in de kinderopvang te hebben gewerkt, zelf een kinderopvang te starten. Zij zien kansen waar het gaat om het aanbieden van maatwerk in opvanguren, het centraal stellen van de kinderen en hun ouders en kinderen voor te bereiden voor de basisschool (doorgaande lijn). Die visie blijkt een schot in de roos en heeft tot nu toe als resultaat drie goedlopende opvanglocaties in Renkum en Doorwerth.

Samenwerking

Het Peuterplein heeft een fijne samenwerking met beide scholen. Zo sluiten ze zo veel mogelijk aan bij de thema’s en activiteiten van de scholen. Samen met de kinderen wordt veel geknutseld, zingen ze liedjes in de kring en doen ze samen spelletjes. De locatie leent zich uitstekend om heerlijk buiten te spelen.

Spelen in de zandbak en met de fietsjes rijden of spelen in de tuin en de vlakbij gelegen speeltuin. Ook een boswandeling hoort daar soms bij. Ze maken veel gebruik van het feit dat ze in een schoolgebouw zitten. Zo spelen ze vaak samen met de kleuters. Erg leuk, want zo kan er ook al contact gemaakt worden met de leerkrachten en met de kinderen die bij jou in de klas komen.

Ga je niet naar de ‘de Atlas’ of ‘de Keijenberg’? Helemaal geen probleem! Jullie zijn allemaal van harte welkom in de Peuterklas.

Richtlijnen

De Peuterklas houdt zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dat betekent: Binnen is een mondkapje verplicht. Er mogen geen ouders op de groep, de kinderen worden bij de deur ontvangen door de leidster. De kinderen moeten wel bij ernstige verkoudheidsklachten thuis blijven. Als het kind 24 uur klachtenvrij is mag het weer naar de opvang. Als er in het gezin iemand positief getest is, dan moet het hele gezin in quarantaine.

De kinderen wordt aangeleerd dat ze regelmatig de handen wassen en niezen en hoesten in de elleboog.

Klik op onderstaande banner voor meer informatie, het Peuterplein is alle dagen open vanaf 8.00 tot 12.30 uur

peuterplein

Cookieinstellingen