Opening Glasvezel Informatiepunt in Doorwerth start campagne

Foto: DM van Hellesem

Doorwerth – Zaterdagmorgen is het Glasvezel Informatiepunt aan de Mozartlaan officieel geopend door Marinka Mulder, wethouder gemeente Renkum en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk. 

De grote blauwe dino was de afgelopen week natuurlijk al niet te missen in Doorwerth. Deze dino kondigt voor Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel! Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

Eerder voerde DELTA Fiber Netwerk al campagne in de dorpen Heelsum en Renkum en hier is de campagne geslaagd, daar wordt al snel glasvezel aangelegd.

Partnercontent

informatiepuntDe grote dino staat naast het dorpshuis waar inmiddels een zaal dino-blauw is geworden. Vandaag was het GIP (Glasvezel InformatiePunt) alleen even geopend voor de officiële opening, als pre-start voor de lancering van de campagne die aanstaande maandag begint. Deze keer kwam directeur van DELTA Fiber Netwerk, Piet Grootenboer samen met de wethouder het startsein geven.

Wethouder Mulder: “In de afgelopen periode hebben we pas echt gemerkt dat we digitale middelen nodig hebben om met elkaar in contact te blijven. Maar ook na corona zullen de scholen, de zorg, de gemeenten en bedrijven behoefte hebben aan stabiel en snel internet. De glasvezelcampagne in Renkum en Heelsum is inmiddels succesvol afgerond en we zijn blij dat nu ook de inwoners van Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze de kans krijgen om zich aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Hiermee zijn we als gemeente Renkum klaar voor de toekomst!”

Na een druk op de knop werden de blauwe en witte slingers de lucht ingeschoten. Daar kreeg de wind vat op ze en werden zo al snel verspreid. In plaats van na de opening het GIP binnen te treden, ging het kleine gezelschap daarom eerst de slingers tussen de bomen uithalen voor ze naar binnen gingen.

Maandag 29 maart wordt het echte startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze. Als 30% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 2 juni 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze.

informatiepuntGlasvezel informatiepunt is open op afspraak

Vanaf nu is het Glasvezel Informatiepunt in de Poort van Doorwerth aan de Mozartlaan 2 in Doorwerth geopend. Wil je graag advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen? Of vind je het fijn als er iemand meekijkt welk abonnement het beste bij je past? De adviseurs staan voor je klaar! Je kunt direct een afspraak maken via het telefoonnummer: 06-38 61 29 03 of via de aanmeldlink op gavoorglasvezel.nl.

De openingstijden zijn:

  • Woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne op gavoorglasvezel.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].