NLdoet in woonzorgcentrum De Molenberg in Oosterbeek

Woonzorgcentrum De Molenberg in Oosterbeek deed zaterdag 10 maart mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet.

Vijftien personen van onder andere de Lion’s, het Oosterbeeks kamerkoor en drie andere personen hadden zich aangemeld. Ze hebben de bewoners van Wooncentrum De Molenberg een gezellige middag te bezorgd met Muziek Bingo, een drankje en een hapje.

Accordeon

De vrijwilligers gingen de bewoners van de afdelingen halen. Bij binnenkomst in het Grand Café van De Molenberg werden ze met accordeon muziek van Theo de Groot (Lions) verwelkomd.

Alle bewoners kregen een muziekbingo kaart met acht liedjes. Theo speelde een reeks van bekende liedjes die door iedereen meegezongen kon worden. Wanneer een lied dat gespeeld werd op de kaart stond dan kon dit aangekruist worden en bij drie kruizen had de bewoner Bingo. De bewoners werden hierbij geassisteerd door de vrijwilligers.

Marian Penningmeester van Het Oosterbeeks kamer koor verteld: “Deze middag heeft voor mij deuren geopend om meer stil te staan bij de mensen die in dit wooncentrum wonen en hoe ik iets voor ze kan betekenen. Ik kom er achter dat één van de bewoners een moeder van een vriendin van mij van de basis school is!”

“Naast het zingen van liedjes hebben wij leuke herinneringen van vroeger opgehaald. Zo leuk om te zien dat ze genieten van de muziek en zang en zo blij worden van het prijsje dat ze bij de Bingo gewonnen hadden. Voor herhaling vatbaar!”

NLDoet

Marion Boelens zegt: “Door NLdoet ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Elk jaar meld ik mij bij een andere organisatie aan voor NLdoet en stimuleer ik een vriendin om mee te gaan. Zo leuk om een middagje in te zetten voor anderen. Vooral het één op één contact en om de ouderen een leuke middag te bezorgen. Daar doe ik het voor, ik kan het iedereen aanraden.”

Marianne van de Wal, Woonzorg medewerker die deze middag georganiseerd had geeft aan: “Dit is geweldig! Met veel hulp van de Lions ,het Oosterbeeks Kamerkoor en de andere deelnemers hebben wij de bewoners echt een heerlijke middag kunnen bezorgen!”

Wil je ook één keer per maand het verschil voor de bewoners maken? Informeer eens vrijblijvend bij Coördinator Vrijwilligerswerk Roelie Jonk email: [email protected] tel: 06-31192865

gallery
34628
NLdoet in woonzorgcentrum De Molenberg in Oosterbeek
Woonzorgcentrum De Molenberg in Oosterbeek deed zaterdag 10 maart mee aan de grootste vrijwilligersactie van
https://renkum.nieuws.nl/zorg/34628/nldoet-in-woonzorgcentrum-de-molenberg-in-oosterbeek/
2018-03-11T10:17:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/03/11001632/NLdoet-Molenberg-4.jpg
De Molenberg, muziek, muziekbingo, NLdoet, Renkum Nieuws, Vilente, Woonzorgcentrum, Woonzorgcentrum De Molenberg
Foto's, Nieuws, Zorg