Theatervoorstelling: De dag door met dementie

Foto: Ignar Rip, Kazou

Hoe verminder je onrust, stress en probleemgedrag bij dementie? Volg Nick de mantelzorger door de dag, zie hoe hij de favoriete muziek van Maarten inzet als zorghulp en welzijnbrenger.

Muziek wordt ook gebruikt als hulpmotor voor het brein van Maarten.

Inzet dagelijkse zorg

De dag door met dementie is een voorstelling van Ignar Rip van AlzheimerMuziekGeluk en Nick & Maarten, twee acteurs van Theaterwerkplaats Kazou

Ignar legt tussen door uit hoe je de juiste muziek vindt en hoe je die muziek op eenvoudige wijze inzet in de dagelijkse zorg.

De zorgtaken van Nick verlopen hierdoor makkelijker en het wordt thuis gezelliger want de favoriete muziek van Maarten vermindert onrust, probleemgedrag en agressie.

Ook geeft de muziek aan Maarten gevoelens van veiligheid, geborgenheid en huiselijkheid, wat ervoor zorgt dat Maarten niet meer steeds wegloopt op zoek naar zijn thuis.

Direct aan de slag

Een leuke voorstelling waarin er samen gespiegeld en gedirigeerd wordt. Je krijgt praktijkgerichte tips waarmee je thuis direct aan de slag kan, maar waarmee je ook familie, vrienden, buren kan helpen die te maken hebben met Alzheimer.

De voorstelling is 22 mei en begint om 20:00 uur in Theaterzaal Kazou aan de Ireneweg 16 in Oosterbeek.

Entree € 5 en reserveren kan via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen