Bijzonder optreden van Diva Dichtbij voor bewoners Felixoord

Foto: Felixoord

Een aantal bewoners van Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek genoten vrijdag van een bijzonder en persoonlijk concert van Diva Dichtbij.

Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor bijvoorbeeld mensen met dementie.

“Het was prachtig om te zien hoe de Diva precies wist hoe zij de bewoners kon raken!”, vertelt Linda van de Zilver, activiteitenbegeleider in Felixoord.

Mooi moment

Diva DichtbijMet het optreden wilde zorgcentrum Felixoord bewoners, familieleden en verzorgenden een mooi moment bieden.

“Diva Abke Bruins zong vanuit haar hart en maakte er een feestje van. Ze raakte bij veel mensen een gevoelige snaar”, zegt Linda.

De Diva’s zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze in de huiskamers van het verpleeghuis of aan het bed.

Zij geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet.

Contact

“Met één van de bewoners kreeg de Diva op een bijzondere manier contact door haar wang te strelen, een warm moment. Een andere bewoner, die meestal in zichzelf is verzonken, begon weer te praten. Prachtig om te zien wat het allemaal los maakt en soms ook ontroerend voor de familie en medewerkers.”

Linda gaat de Diva’s dan ook zeker nog een keer uitnodigen. Aanwezige familie is daar blij mee. “We vielen met onze neus in de boter. Wij hebben genoten van een heel mooi intiem en ontroerend optreden van Diva Abke”, vertelden zij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen