De Oncocar rijdt een extra dag voor Ziekenhuis de Gelderse Vallei

Gespecialiseerd verpleegkundige oncologie Irma Selman bij de Oncocar
Foto: Ernst-Jan Brouwer

De Oncocar is een speciaal ingerichte auto, hiermee gaat een oncologieverpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei. zelf naar patiënten thuis voor chemo- of immunotherapie. Wekelijks rijdt de Oncocar van het ziekenhuis.

Patiënten hoeven niet extra naar het ziekenhuis te komen, maar de verpleegkundige komt bij hen thuis.

Toename

Het aantal patiënten voor deze vorm van zorg neemt toe, dit is ook een landelijke tendens. Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt deze zorg thuis echter gegeven door eigen oncologieverpleegkundigen. Zij werken ook op de klinische oncologieafdeling en oncologische dagbehandeling. Patiënten waarderen dit erg, mede daarom gaat de Oncocar een dag extra per week rijden. De Oncocar wordt gesponsord door Rotary Club Ede.

Gespecialiseerd verpleegkundige oncologie Irma Selman: “Het is voor patiënten erg prettig dat ons ziekenhuis deze zorg zelf thuis geeft. Het is voor hen prettig en vertrouwd dezelfde verpleegkundigen te zien zonder in het ziekenhuis te hoeven komen. Bovendien zijn er zo hele korte lijntjes naar de behandelend arts. Ook de verpleegkundigen zijn gemotiveerd deze zorg te geven. Het geeft een extra dimensie aan hun werk.”

Eerste behandeling

Thuisbehandeling is niet voor iedere patiënt geschikt. Wanneer de patiënt voor thuisbehandeling in aanmerking komt, bespreekt de behandelend arts of de verpleegkundige met de patiënt de mogelijkheden en de voorwaarden waaronder de behandeling kan plaatsvinden.

De eerste behandeling vindt in ieder geval in het ziekenhuis plaats om te controleren of de patiënt de behandeling goed verdraagt.

Oncologische zorg A.R.T.Z.

Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt deel uit van de Alliantie Regionale Top Zorg (A.R.T.Z). In het A.R.T.Z. wordt intensief samengewerkt op het gebied van de oncologische zorg door Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Doel hiervan is de oncologische zorg in Gelderland verder te verbeteren.

article
43197
De Oncocar rijdt een extra dag voor Ziekenhuis de Gelderse Vallei
De Oncocar is een speciaal ingerichte auto, hiermee gaat een oncologieverpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei.
https://renkum.nieuws.nl/zorg/43197/de-oncocar-rijdt-een-extra-dag-voor-ziekenhuis-de-gelderse-vallei/
2018-11-17T13:03:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/11/17130352/Oncocar-Ziekenhuis-Gelderse-Vallei.jpg
A.R.T.Z., A.R.T.Z. Oncologisch centrum, Ede, Oncocar, oncologie, oncologische zorg, Renkum.Nieuws, ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei
Bij de buren, Nieuws, Zorg