Het Alzheimer Café is weer terug in de regio Renkum

Bezoekers Alzheimer Café
Foto: alzheimer café

Het Alzheimer Café is terug in de gemeente Renkum. Burgemeester Agnes Schaap zal het eerste café op 23 januari 2019 op feestelijke wijze openen.

Als je te horen krijgt dat je met een vorm van dementie te maken hebt, kun jij zelf, maar ook jouw netwerk, steun gebruiken hoe hiermee om te gaan om zoveel mogelijk kwaliteit van leven te behouden.

Behoefte aan steun, advies en begrip

In de gemeente Renkum was er een duidelijke behoefte voor een dergelijke steun. De drijfkracht achter het café is Liesbeth ter Elst, met onder andere stervensbegeleiding en rouwverwerking heeft zij een brede ervaring. Bij een vorm van dementie komt een vorm van verlies mee, een persoonlijk lijden die, met begrip en een luisterend oor draaglijker wordt.

Mensen die direct met de ziekte dementie te maken krijgen en partners, familie en mantelzorgers zijn van harte welkom. Ook Hulpverleners en dienstverlening uit het netwerk van Regio Renkum zijn welkom om bijdrage leveren aan deze avonden van het Alzheimer Café door middel van hun ervaringen.

Hoe gaat zo’n avond

Tijdens de avonden van het Alzheimer café wordt er volgens een herkenbare vaste structuur een thema aangeboden, meestal met behulp van gastsprekers. Tijdens deze opening hebben ze voor het thema muziek en dementie gekozen.

De eerste gastspreker is Anneke Rot, wat dat betreft “een oude rot in het vak”. Zij heeft jaren met mensen met dementie en muziek gewerkt. Anneke Rot zorgt o.a. voor de muzikale omlijsting van deze avond. Daarnaast is er volop ruimte tijdens de avond om met mensen met dementie, mantelzorgers en beroepskrachten of andere belangstellenden ervaringen uit te wisselen.

Daarna gaan de aanwezigen in gesprek over het thema “Muziek, hoe beleeft u dat?” met gastspreker Anneke Rot.

Maandelijks

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een gespreksleider. Centraal in het geheel staat informatie en ervaringen uitwisselen.

Het Alzheimer café vindt iedere keer plaats in de Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7, Doorwerth. Inloop vanaf 19:00, het programma begint om 19:30 en is om 21:30 afgelopen. Voor het volgende Alzheimer Café, hou de agenda in de gaten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liesbeth Ter Elst, coördinator en maandelijkse gespreksleider. Je kunt bellen naar 06-10206855 of mailen naar [email protected]

Vervoer

Indien vervoer een probleem is, graag tijdig aangeven, dan wordt er gezocht naar een oplossing. Hiervoor kun je Linda Kooper bellen op 06-14429403

'
article
44739
Het Alzheimer Café is weer terug in de regio Renkum
Het Alzheimer Café is terug in de gemeente Renkum. Burgemeester Agnes Schaap zal het eerste
https://renkum.nieuws.nl/zorg/44739/het-alzheimer-cafe-is-weer-terug-in-de-regio-renkum/
2019-01-15T18:25:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/10113931/Opening-Alzheimer-Cafe-Peelland-Rob-Fritsen.jpg
alzheimer, Alzheimer Café, dementie, Doorwerth, informatie uitwisseling, lotgenoten, Renkum Nieuws
Gemeente, Nieuws, Zorg