Pro Persona en ziekenhuis Gelderse Vallei werken samen aan betere zorg

Intensivist Dave Tjan en Gilbert Thomas, psychiater begeleiden avond zorgprofessionals
Intensivist Dave Tjan en Gilbert Thomas, psychiater begeleiden avond zorgprofessionals
Foto: Gelderse Vallei

Pro Persona en Ziekenhuis Gelderse Vallei gaan een intensieve samenwerking aan om kennis over fysieke en geestelijke gezondheid meer met elkaar te verbinden.

Dat levert betere zorg op voor patiënten. Tijdens een startbijeenkomst ondertekenden bestuurders Arjen Hakbijl (Ziekenhuis Gelderse Vallei) en Bart Bemelmans (Pro Persona) de samenwerkingsovereenkomst.

In de praktijk

Psychiaters, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, neurologen, kinderartsen, internisten en intensivisten van Pro Persona en Ziekenhuis Gelderse Vallei deelden op deze avond praktijkervaringen over patiënten met psychische problemen.

Arjen Hakbijl: ‘Door een intensievere samenwerking sluiten we de zorg bij lichamelijke klachten en psychische problemen van patiënten beter op elkaar aan.’ Bart Bemelmans: ‘Deze patiënten hebben vaak beider zorg en expertise nodig om de beste behandeling te krijgen.’

Steeds vaker betreft het zorg voor patiënten van verschillende specialismen. Van kindergeneeskunde tot ouderengeneeskunde en van patiënten die acute zorg nodig hebben op de spoedeisende hulp, bij bijvoorbeeld alcoholvergiftiging tot patiënten met gedrag en slaapstoornissen bij neurologie.

Interne geneeskunde heeft veel te maken met psychiatrische vragen en ook zorgen we voor vrouwen met stemmingsstoornissen tijdens de zwangerschap. Tevens gaan we bij het opleiden van artsen samenwerken op dit gebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen