Wil je alles weten over knie- en heupartrose?

Foto: Gelderse Vallei

Maandag 17 juni organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei een informatieavond over knie- en heupartrose in het ziekenhuis.

Orthopeed Jan Ide de Jong, diëtist Mirjam Holverda, fysiotherapeuten Inge Blom en Ellen Oosting en buurtsportcoach Manon Bouwman vertellen je meer over artrose, de behandelmogelijkheden en de invloed van voeding en bewegen.

Programma

Tijdens de avond presenteren de zorgverleners verschillende aspecten van artrose. Orthopeed Jan Ide de Jong vertelt over artrose in het algemeen en over welke behandelingsmogelijkheden er zijn.

Diëtist Mirjam Holverda spreekt over het belang van gezonde voeding en de invloed van overgewicht op artrose. Wanneer weeg je te zwaar en waar moet op gelet worden bij gezond afvallen?

Aansluitend vertellen fysiotherapeuten Inge Blom (Fysiotherapie de Waag) en Ellen Oosting over het belang van bewegen bij artrose, hoe je een trainingsprogramma kunt opstarten dat bij je past en hoe je rekening houdt met je pijn en klachten.

Tot slot presenteert buurtsportcoach Manon Bouwman van Sportservice Ede de beweeg- en sportmogelijkheden in de regio voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico, een chronische aandoening of overgewicht.

Gedurende de avond is er volop ruimte om vragen te stellen. Verder kun je in de pauze of aan het einde van de avond langslopen bij de diverse sprekers.

Voor wie

Ben of ken je iemand die klachten door artrose (slijtage) heeft of ben je geïnteresseerd in knie- of heupartrose en wat je zelf hieraan kunt doen? Dan ben je van harte welkom. Je kunt met meerdere personen komen.

De avond is op maandag 17 juni 2019, van 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Groene Hub van Ziekenhuis Gelderse Vallei aan de Willy Brandtlaan 10, in Ede. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via geldersevallei.nl/bijeenkomst-artrose.

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen dunner en zachter wordt. Dit leidt tot vervorming van het bot direct onder het kraakbeen. Door artrose (slijtage) klachten kun je beperkt worden in je dagelijks leven. Denk aan lopen, werken, uitvoeren van hobby’s en/of sport.

Soms kan zelfs een operatie nodig zijn. Het is belangrijk dat je voldoende beweegt bij artrose. Als je goed met je klachten omgaat, kun je verergering van artrose voorkomen. Soms verminderen de klachten zelfs.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden