Autisme Internetradio, want het is soms moeilijk rustig te blijven nu

Foto: Gerd Altman from Pixabay

Stephan Verrips is in Wageningen een bekend persoon, sociaal en vaak te vinden waar het gezellig is. Stephan heeft Autisme en kan daar goed mee omgaan.

Hij werkt bij de Wageningse Universiteit, is vrijwilliger bij RTV Rijnstreek en verder nooit te beroerd een handje mee te helpen als men ergens om zijn hulp vraagt.

En als je hem vraagt wat zijn passie is, zal hij enthousiast roepen: Internetradio!

Stephan vertelt:

Ik ben Stephan Verrips en ben pas gestart met Autism Radio internetzender op het Internet. Wat moet je erbij voorstellen bij Autism Radio?

Je hebt vaak twee soorten smaken in de muziek in samenwerking met het hebben van autisme. Volgens onderzoeken is dat juist metal of juist rust. Dus heel hard om geprikkeld te worden, of juist zacht om overprikkelingen tegen te gaan. Wat ik zelf doe is het creëren van rust in de muziek, dus voor mensen die rust zoeken en overprikkeld zijn. Het is dan ook niet echt muziek, maar een beetje Celtic of ASMR achtige klanken ! Als je naar Autism Radio ! luistert, ervaar je juist innerlijke rust !

Hoe is het ontstaan

Ik wilde wat muziek maken, maar bespeel geen enkele muziekinstrument. Vroeger had je een softwarepakket voor de pc met MusicMaker (dat nog steeds bestaat) en kon je met allerlei sampels (stukjes muziek) een muziekstuk maken. Uiteindelijk wilde ik een muzieknummer schijven over een voor mij dierbare iemand. Dat is gelukt, maar moest meer samples aankopen om het compleet te maken voordat het op spotify kon. Tussen die sampels zaten 2 mapjes met hele rustige klanken van 50 seconden muziek of sfeer.

Toen is het idee ontstaan om die klanken in elkaar over te laten vloeien als een statisch geheel zonder einde. De sfeer die het uitdraagt is zo rustig, dat ik er juist zelf heel veel aan had. Ik werd er heel rustig van en het smaakte naar meer. Dus… heb ik een internetradio opgezet die dag en nacht deze sfeer uitdraagt. Ik noemde het naar Autism Radio!

Juist mensen die autisme hebben, zijn er soms erg mee gebaat en zijn overprikkeld! In een dag of twee pikte een grote Internet Radio portaal mijn Autism Radio op en sindsdien is de luisteraars gegroeid. Ik moest snel het aantal luisteraars dat tegelijkertijd kon luisteren uitbreiden van 50 naar 500! Cijfers zijn nog steeds groeiende.

Even wat cijfers

Afgelopen 30 dagen is er voor ongeveer 750 uur geluisterd door 1400 verschillende luisteraars wereldwijd, dat is zo’n half uur per luisteraar. Voor Autism Radio die net 3 maanden draait, zijn dat grote aantallen!

(Redactie: —> Veel thuiswerkers luisteren radio online)

Waar hebben we het over ? Luister ook eens op: stephanverrips.nl

Voor de mensen die Autism Radio! Graag op hun website willen hebben. Dat mag omdat op deze klanken geen rechten zitten. Je kunt dus makkelijk verwijzen naar deze website of mij laten weten dat je het graag op je website wilt hebben.

Wil je meer weten? Mail naar Stephan op [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden