Ingezonden: “Ik ben zo blij dat mijn hulp in huis nog steeds komt!”

Foto: greenacre via Pixabay

Van alle hardwerkende mensen die vandaag de dag bezig zijn om ons landje draaiende te houden tijdens de corona-crisis is nog een groep mensen.

Wij kregen onderstaande mail van een cliënt van Actief Zorg. Zij zijn één van de zorgbedrijven waar mensen die voor Wmo hulp in aanmerking komen naar toe verwezen kunnen worden.

Hulde aan de thuiszorgmedewerkers

“Ik wil graag vertellen dat ik heel blij ben met mijn hulp via Actief Zorg. Zowel ik als mijn ouders hebben recht op hulp in de huishouding via de Wmo en Anja (*niet haar werkelijke naam, redactie) heeft nog geen ene keer overgeslagen sinds de corona uitbrak.

De zorgmedewerkers die in ziekenhuizen en zorghuizen zo hard moeten werken worden op alle manieren heel openbaar in het zonnetje gezet maar ik vind dat Anja en haar collega’s dat ook verdienen, ongeacht bij welke organisatie ze werken. Ik noem ze de ‘stille strijders tegen het virus’.

Gelukkig wordt Anja erg gesteund door haar werkgever en anderen. Zo stond ze van de week voor de deur met 2 bossen tulpen.

Wij hebben zoveel bloemen gekregen, vertelde ze, dat ik voor jou en je moeder ook een bosje heb. Ze had zelf eigenlijk geen idee meer via wie ze de bloemen had gekregen en omdat ze ook nog wel eens een bosje van een cliënt kreeg, ze gewoon geen vazen meer had. Nadat ze bij mij 2 uur had gewerkt, ging ze op de fiets nog even langs mijn moeder, die normaal op een hele andere dag hulp krijgt! Mijn moeder was zo verrast! Ik heb mijn ouders ook al weken niet gezien en het whatsappje dat ik daarna kreeg daar spatte de blijheid vanaf!

En het is voor hun ook niet makkelijk, handschoenen aan, steeds weer handen wassen, op de fiets naar de volgende. Ze had er wel last van zei ze, van haar handen. Ze vertelde ook dat ze ook niet meer overal komt en soms met kunst en vliegwerk, zeker bij mensen die risico lopen, maar niet komen? Nee, dat komt niet in haar op, net als op het hoofdkantoor niet.

Net als mijn ouders, loop ik ook risico. Een beetje half in paniek belde ik Actiefzorg op, dat Anja maar niet meer moest komen. Ik was niet de enige die zo belde begreep ik. Maar na een goed gesprek met de coördinator besloot ik dat Anja gewoon kon komen.

Je krijgt die hulp niet voor niets zei ze, en ze kan ook boodschappen voor je doen, of je gaat in de slaapkamer zitten en laat je haar het huishouden doen, had ik gewoon niet eens aan gedacht! Het is wel heel belangrijk dat je nu in deze periode niet vastloopt thuis, zei ze ook nog.

Nu moeten we daar een beetje om lachen, Anja en ik, vooral als we langs elkaar heen moeten in mijn kleine woning met 1,5 meter ertussen, zij met een emmer sop, ik met een volle prullenbak maar ik ben zo blij dat ze iedere week gewoon komt, ik zit ook binnen te koekeloeren in mijn uppie. Ik zie er gewoon naar uit!”

Nou, dus dat

Renkum Nieuws sluit zich hierbij van harte aan! 1000 bosjes bloemen voor deze toppers!

huishouding

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen