Defensiepersoneel blijft langer in ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

De extra ondersteuning van de militaire artsen en verpleegkundigen die sinds 30 maart in Ziekenhuis Gelderse Vallei werken, is verlengd tot en met 8 mei.

Ahmed Marcouch, de voorzitter van de Veiligheids-en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft op verzoek en namens het ziekenhuis de aanvraag tot verlenging ingediend.

Coronavirus

Hierop is positief besloten. De inzet van de 6 militaire artsen en 12 verpleegkundigen was oorspronkelijk van 30 maart tot 17 april. Zij worden ingezet in Ziekenhuis Gelderse Vallei op de SEH (spoedeisende hulp) en de IC (Intensive Care) afdeling rond de zorg voor patiënten die zijn besmet met het coronavirus.

Voorzitter raad van bestuur Mirjam van ’t Veld: ‘We zijn heel blij dat de militaire artsen en verpleegkundigen langer kunnen blijven. Ze zijn nu goed ingewerkt en draaien mee in de diensten van de intensive care en de spoedeisende hulp.’

Aantal COVID (verdachte) patiënten

Op dit moment liggen er in Ziekenhuis Gelderse Vallei 43 patiënten waarvan definitief is vastgesteld dat ze besmet zijn en 13 patiënten die verdacht zijn van besmetting met COVID-19. Op korte termijn zullen sommigen van hen ook IC-zorg nodig hebben. Van de 43 besmette patiënten liggen op dit moment 16 COVID-patiënten op de intensive care.

Daarnaast liggen ook nog ’reguliere’ patiënten op de intensive care. Er zijn inmiddels 85 COVID-patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Het aantal COVID-patiënten wisselt dagelijks.