Jackie: Je goed voelen met Healy

Foto:

De onthaasting heeft toegeslagen. Daar eindigde ik mijn blog de vorige keer meer. En hoe waar is dat! We zitten in augustus volop in een hittegolf. Gedwongen pas op de plaats.

Hier in Gelderland is het waanzinnig warm, de tropen zijn er niks bij.

Door Jackie Crince Le Roy

En toch dit zomerse weer geeft ontspanning. Zo kwam ik een gedichtje tegen van Annie M.G. Schmidt.

Pas op voor de hitte.
Denk aan juffrouw Scholte,
Die is vandaag gesmolten,
Helemaal gesmolten, op de dam
Dat kwam door de hitte,
Daar is ze in gaan zitten!

Hoe actueel dit gedichtje, bijzonder toch.

Genieten

Mensen genieten, ontspannen en onthaasten. Heerlijk dit, genieten van het zomerse weer. Op het gras, aan het strand en zo af en toe een plons in het water. Zalig het doet ons goed.

Ik zelf kan redelijk omgaan met de warmte. Echter mij vind je niet in de zon. Ik zit graag in de schaduw en smeer mijzelf volop in met zonnebrand. Ik geniet van de koelte in de vroege ochtend en Bob en ik gaan dan graag naar het water. Even genieten van de stilte en de rust.

Siësta

Een siësta houden, net zoals in de zuidelijke landen, Spanje, Italië en Griekenland doet de gemiddelde Nederlander niet. De meeste Nederlanders gaan het liefst op pad. Strand, pretparken, dierentuinen en een rondje zwembad. Toch even een uiltje knappen is goed voor ons lichaam. We laden weer op, en je hebt weer energie.

Toch heeft het warme weer ook een nadeel

Mensen raken gestrest. Zo hoorde ik een man continue schreeuwen tegen zijn kleine zoontje. Een kindje van een jaar of drie. Kinderen, dieren, volwassenen, we kunnen er allemaal last van hebben. Vervelend, maar zo’n kleintje is vele malen kwetsbaarder dan een grote volwassene. Hou daar rekening mee, en zorg voor verkoeling en rust.

Hitte Stress

Jammer genoeg zijn er ook mensen die krijgen stress van de warmte. Hitte stress ontstaat als je lichaam de warmte niet kwijt kan. Dit komt voor bij mens en dier. Het kan je zo overvallen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen;

  1. Drink voldoende water en zorg dat je ook voldoende eet
  2. Zit niet continue in de zon, maar verhuis regelmatig naar de schaduw
  3. Drink geen alcohol
  4. Koel jezelf af met zwemmen of een douche

Helpt dit allemaal niet en ben je bevangen door de hitte, zoek dan medische hulp.

Sinds kort werk ik met de Healy in mijn praktijk. De Healy is een medisch apparaat dat werkt op trillingsfrequenties. Het wordt in de medische wereld ingezet bij mensen met fibromyalgie, chronische pijn, depressie en stress, slaapstoornissen en nog veel meer.

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het geweldig bijdraagt aan je goed voelen. Veel pijnklachten die ik al jaren zat zijn zo verminderd dat het niet meer storend is. Mijn slaappatroon is verbeterd en ik slaap nu gewoon lekker door. Ervaar jij op het moment veel stress, slaap je slecht en wil een gratis analyse en kennismaken met de Healy? Dan ben je van harte welkom. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het geweldig bijdraagt aan een goede gezondheid.

Meer weten? Bel of mail Jackie, klik op onderstaande banner

Jouw Lijf en Leven