Wie stuur jij vandaag een #dikkedankjewel in de verpleging?

Foto:

Het is al ruim een jaar aardig aanpoten voor de mensen in de zorg. We hebben voor hen geklapt en cadeaus gegeven als bloemen en taart.

Maar vandaag is het de dag dat we de verplegers in de watten leggen. De verplegers die infusen plaatsen, pillen uitdelen en alles doen wat een patiënt nodig heeft. Nobel werk, maar vaak ondergewaardeerd. En daar staan we vandaag even extra bij stil.

Dag van de verpleging

De International Council of Nurses (ICN) heeft voor deze harde werkers de dag van de verpleging opgericht. Ieder jaar wordt deze dag gevierd op 12 mei en dat is niet zomaar een gekozen datum. Het is de geboortedag van Florence Nightingale. Zij is de grondlegster van de moderne verpleging.

Dus ken je iemand die in de verpleging werkt? Zet ze vandaag dan maar eens extra in het zonnetje. Laat weten dat je aan hen denkt!

Een #dikkedankjewel

Via de website dikkedankjewel.nl kan iedereen heel eenvoudig een gepersonaliseerde video maken voor iemand die in de zorg werkt. Bijvoorbeeld voor de verpleegkundige van je partner, de verzorgende van je moeder, de thuiszorgmedewerker van je opa, of een collega, familielid of vriend die in de zorg werkt.

Deze video kun je delen via e-mail, whatsapp of sociale media. Als je dit doet met de hashtag (hekje) #dikkedankjewel dan zijn alle video’s bij elkaar makkelijk terug te vinden.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].