Mensen uit 1967 en 1968 kunnen afspraak maken voor coronavaccinatie

Foto: DoroT Schenk via Pixabay

Mensen die zijn geboren in 1967 of 1968 zijn aan de beurt voor vaccinatie tegen het coronavirus. Ze kunnen online een afspraak maken voor de prik, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag weten.

Deze groep krijgt het vaccin van Janssen, dat betekent dat er maar één vaccinatie nodig is..

Uitnodiging met de post

In totaal zijn er ruim 507.000 mensen geboren in 1967 en 1968. Naar schatting hebben 425.000 mensen uit deze groep nog geen vaccin ontvangen. Zij ontvangen vandaag of begin volgende week per post een uitnodiging. Daarmee kunnen zij ook telefonisch een afspraak inplannen.

Een afspraak maken kan meteen al via coronavaccinatie-afspraak.nl. Je hoeft niet op de uitnodiging te wachten. In sommige gevallen kun je geen afspraak maken, je moet dan toch even wachten tot de uitnodiging.

Sommige mensen krijgen een dubbele uitnodiging. Dat kan bijvoorbeeld als ze tot een groep behoren die met voorrang is gevaccineerd, zoals zorgpersoneel. “Wie al gevaccineerd is, kan de dubbele uitnodiging als niet verzonden beschouwen”, aldus het RIVM.

De GGD dient de prikken toe op 132 locaties verspreid over het land.

 

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen