Online informatieavond over pleegzorg voor belangstellenden

Foto:

Maandag 14 juni wordt een online informatieavond over pleegzorg gehouden voor de regio Centraal Gelderland. Daaronder valt Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

Heb jij ruimte in je hart en in je huis? Zou jij iets kunnen betekenen voor een pleegkind? Benieuwd naar de verschillende vormen van pleegzorg of wil je gewoon eens luisteren naar de ervaringen van pleegouders?

Ik wil pleegouder worden

De informatieavond laat zien wat pleegzorg inhoudt en over wat jij kunt betekenen voor een kind dat (tijdelijk) hulp en/of ondersteuning nodig heeft. Het is een samenwerking tussen:

De informatieavond is een online bijeenkomst waar twee pleegouders vertellen over hun ervaring en wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van pleegzorg. Uiteraard is er ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je er ook bij zijn? Aanmelden kan via Ik Wil Pleegouder Worden.

Pleegzorg

Kinderen hebben het recht op te groeien in een gezin. Lukt dat niet thuis, dan komt een pleeggezin het meest in de buurt van de gewone leefwereld van een kind. Als een kind vanwege problemen (tijdelijk) even niet thuis kan wonen, dan wordt er gezocht naar een plek waar het kind in een gewone gezinssituatie terecht kan. Een plek waar het kind zich thuis voelt, waar het mag zijn en kan opgroeien, tot hij weer terug gaat naar huis, of zelfstandig gaat wonen. (Bron: Entrea lindenhout)

 

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].