Nieuwe hoofdhuidkoeler voor oncologiepatiënten Gelderse Vallei

Foto: Gelderse Vallei

Voor Yvonne de Jong uit Barneveld is het een uitkomst: de nieuwe hoofdhuidkoeler van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Tijdens haar chemokuren maakt zij gebruik van de speciale kap om haaruitval te voorkomen.

Het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft de hoofdhuidkoeler onlangs in ontvangst genomen van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Yvonne is blij met deze extra service van het ziekenhuis: ‘Er zijn tegenwoordig mooie haarwerken te koop, maar met mijn eigen haar voel ik mij toch meer mezelf.’

Bescherming van cellen

Haaruitval is de meest bekende en zichtbare bijwerking van chemotherapie. Veel oncologiepatiënten ervaren haaruitval als confronterend en verdrietig. Bij hoofdhuidkoeling krijgen patiënten een koude kap op het hoofd, voor, tijdens en na het chemotherapie-infuus. Door de hoofdhuid te koelen, worden de cellen die haar produceren beschermd tegen de chemotherapie. Hierdoor is de kans op haaruitval kleiner of is de haartuitval minder.

Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei

De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei is er voor alle kleine en grote patiënten in het ziekenhuis. Zij springen bij als er iets extra’s voor de patiënten nodig is. Met donaties van bedrijven en particulieren voeren zij projecten uit die een verblijf in het ziekenhuis net iets makkelijker en aangenamer maken.

ARTZ Oncologisch centrum

In de zorg voor mensen met kanker speelt regionale samenwerking een belangrijke rol. In het ARTZ Oncologisch centrum werken Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep intensief samen. Binnen deze samenwerking delen gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Hierdoor verbetert d oncologische zorg.

Oncologische operaties die relatief weinig voorkomen, worden in één of twee van de ziekenhuizen uitgevoerd. Het stellen van de diagnose, het bespreken van de behandeling en de nazorg vinden plaats in het eigen ziekenhuis van de patiënt.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen