Stoptoberhuis dag 4 en 5: Nieuwe koppelingen leggen

Foto:

Joop Echten uit Arnhem is geselecteerd voor het Stoptoberhuis. Hij stopt samen met 27 andere deelnemers met roken, met behulp van de coaches van het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Hij doet verslag van wat hij meemaakt.

Vandaag de laatste twee dagen en dan naar huis.

Door Joop Echten

Dag 4 en 5

De dag van het herkennen van koppelingen en nieuwe gewoontes aanleren. ‘Fake it ’till you make it’ is zoiets als: Gewoon jezelf voorhouden dat je van wandelen houdt en je gaat ooit eens van wandelen houden en een nieuwe koppeling is gelegd! Daarnaast de angst om (veel) aan te komen besproken. Voedingsadviezen doorgenomen  en calorieapps uitgewisseld; onder andere de BMR app.

Buiten de hekken

Vandaag voor het eerst in deze dagen buiten de hekken geweest. Een wandeling gemaakt in het natuurgebied de groene Jonker. Ervaren hoe het is om weer een wandeling te maken  en te genieten van de natuur en dat zonder een sigaret.

Respect voor de andere stoppers

Voor al diegenen die Stoptober zonder de hulp en begeleiding die wij krijgen doen, ontzettend veel respect! Wij doen het in groepsverband kunnen bij elkaar uithuilen maar jullie doen het alleen, erg knap.

Vanavond afgesloten met een gezellige avond , een foute bingo avond. Ook weer een proef, een “gezellige” avond zonder te roken!

Top tips:

  • Lotgenotencontact
  • Koppelingen herkennen
  • Vooruitkijken
  • Vandaag rook ik niet
  • Helpende gedachten
  • Beloning gratis inkomsten

Laatste dag: naar huis

Op maandag, dag 5 de laatste coaching momenten gehad en alles staat in het teken van weer naar huis gaan! Met de coaching groep de AH bezocht, de kast met sigaretten kunnen negeren. Thuisgekomen in een warm, schoon en rookvrij huis. Nu samen met vriend verder op naar een leven zonder sigaretten. Een welkom thuis boeket als steun.

Alle stoppers, hou vol!

Lees ook: 

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen