Cursus vrijwilligers: Wat is eenzaamheid en wat doe je er aan?

Foto: Greahawk, Pixabay

Oosterbeek – Oase Oosterbeek biedt een cursus aan met als onderwerp: Wat is eenzaamheid en wat doe je er aan?

Deze cursus bieden ze breed aan, dat wil zeggen dat ook mensen die (nog) geen vrijwilliger zijn bij Oase Oosterbeek er aan deel mogen nemen.

Wanneer is iemand eenzaam?

Als je jezelf deze vraag wel eens stelt dan is deze cursus voor jou. Dat kan zijn omdat je je niet voor kan stellen waarom er eenzame mensen bestaan. Of misschien omdat je je zelf wel eens eenzaam voelt. Of omdat je iemand kent waarvan je denkt dat hij of zij eenzaam is en je, je afvraagt wat jij daar tegen kan doen.

In deze cursus vertellen ze je meer over eenzaamheid, de achtergronden en de oorzaken. Maar ook wat je er als vrijwilliger aan kan doen. Oase Oosterbeek zet zich in tegen eenzaamheid en dat doen ze door vrijwilligers te trainen binnen de presentiebenadering. Ook hier kom je in deze cursus meer over te weten.

Speciaal nu, met de feestdagen voor de boeg, een boeiend en belangrijk onderwerp om je in te verdiepen. Neem daarom deel aan deze cursus. Je kan je opgeven via [email protected] of door te bellen of te appen op 06 – 15 19 78 48.

Cursus wat is eenzaamheid en wat doe je er aan? Op vrijdag 26 november van 10:00 – 12:00 uur.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].