Kans op hooikoorts neemt toe bij gebrek aan koude winter

Foto: Petr Kratochvil, PublicDomain

Door het uitblijven van een koude winter, neemt de kans op hooikoorts al toe. De natuur loopt volgens natuurwebsite Nature Today flink voor.

Dat leidt er onder meer toe dat de zwarte elzen in bloei komen, die behoorlijk wat pollen met zich meebrengen.

Het lijkt wel maart

Door de aanhoudende hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar doet de natuur volgens Nature Today al alsof het maart is. Ook de komende weken is het naar verwachting warmer dan normaal. Dat is terug te zien in de natuur en in de tuin, waar de hazelaars al weken in bloei staan, de hortensia’s uitlopen en de sneeuwklokjes en krokussen al zijn te zien. Ook laten steeds meer vogels van zich horen, meldt de natuurwebsite.

Vorig jaar rond deze tijd werd er geschaatst, maar deze winter lag er nog nauwelijks ijs. De gemiddelde temperatuur ligt dit jaar tot nu toe op 5,9 graden, terwijl dat normaal 3,6 graden is. Een temperatuur van 5,9 graden was vijftig jaar geleden normaal voor een gemiddelde maartmaand, aldus Nature Today.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen